MENÜ

İştah meselesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bayram sofrasına oturursunuz, sürahi devrilir veya çorba tabağınız dökülür! İşte böylesi tersliklere rağmen, keyifle devam edersiniz yemeğinize. Dakika 56’da Hakan Balta asisti ve Umut Bulut golü, bu iki klâs adamın ‘imrenilesi futbol iştahı’ realitesini hatırlattı bana dün gece. Galatasaray şık bir futbol gustosuyla başladığı gecenin henüz 9. dakikasında Muhammed’in attığı usta golle adeta haşlanmasına rağmen, istifini bozmadı. Katiyen futbol iştahını köreltmedi ve Podolski dakika 11’de başlattığı pozisyonu Denayer’in asistiyle süsledi: 1-1.

Bilal ve Rodriguez başarılı

Beraberlik sonrası iki tarafın da hücuma dönük oyun anlayışları, tribünleri heyecanlandırdı. Galatasaray’ın Yasin ve Sneijder’le denediği şutlar tribünler için şık ama futbol doğruları adına müsriflikti bence! Takım savunması konusundaki olmayan, olması gerekenlerin takdirini de siz saygı değer izleyenlere bırakıyorum efendim! Yani geri dörtlüye yansıyan, Muslera’da sonlanan Gaziantepspor tehlikelerinde, Muhammed Demir kadar, Sarı-Kırmızılı forvetlere de bakmak gerek herhalde! Bilal ve Rodriguez son derece başarılı oldular, mükemmel toplar attılar fakat öndeki arkadaşları tarafından yalnız bırakıldılar. Ön ve orta alan yardımlaşması istenilen düzeye savunma anlamında da gerçekleştiğinde, bu iki virtüözün seyrine doyum olmaz diye düşünüyorum.

Öndekiler destek olursa

İlk yarıda Umut’un tribünlerce üretilen mırıltılara maruz kalması burukluğumu, ancak atacağı bir gol sona erdirirdi. Sabırlı, iyi niyetli, özverili Aslan çocuk umudumu gerçekleştirdi ve ekibinin bu sezon Arena’dan ilk kez sevinçle ayrılmasını sağladı. Galatasaray bir türlü 4 ve 5. viteslere taşıyamadığı futbolunu, öndekilerin daha yoğun ve olması gereken düzeydeki gayretleri neticesi sağlayacak ve şimdilik sabırla sevinçlere ulaşıyor olsa da, beklenen hızlı futboluyla hedeflediği yerde olacak. Eminim... Bir kısım Galatasaraylı taraftar ezeli rakipleri tribünlerine özenmekten vazgeçip, futbolcularını yürekten ve gereği gibi içten desteklesin yeter. Lüzumsuz mırmırın lüzumu yok yani!

YORUM YAZ