İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Özsaçmacı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildiği günden beri işsizlikte artış olduğunu söyledi.

Bir milyon 100 bin üniversiteli olmak üzere 8 milyonu aşkın insanın işsiz olduğuna değinen Bekir Özsaçmacı, “ Şehirlerimizde işsizlik üst üste 16 aydır artmaya devam ediyor. Son iki ayda 2 milyon vatandaşımız daha işsiz kaldı. Sayın Erdoğan ve damadı için bunlar birer rakamdan ibaret.

"Oğlu harçlık isteyecek ve veremeyecek diye pazar günü evden erken çıkan babalar; eşi evden gidince doğal gazı kapatıp AVM'ye giden kadınlar var!" dedi.

İYİ PARTİ İKTİDARINDA ÜRETİME DAYALI EKONOMİK MODELE GEÇİŞ YAPILACAK

“İnşallah milletimiz yetkiyi verdiğinde büyük gücün nasıl harekete geçeceğini hep birlikte göreceğiz. İşsizlik denince inşaat başta olmak üzere sektörel daralmadan söz ediyorlar. Beş yılda hızlı bir şekilde artışa geçen işsizlik sektörel daralmaya bağlanamaz” ifadelerine yer veren Özsaçmacı, “Harcamalardaki düşüş önce şirketlerin cirosunu düşürüyor. Cirosu düşen şirket de ilk iş olarak çalışan sayısını düşürüyor. Biz de diyoruz ki millî gelir artınca hizmet sektöründe artacak miktarla beraber işsizlik de azalacaktır. Bu döngüyü ayakta tutabilmenin yolu da yatırımlara öncülük etmek, teşvik etmektir.

İYİ Parti iktidarında Türkiye vakit kaybetmeden üretime dayalı bir ekonomik modele geçiş yapacak. Türkiye kalitesiz büyüme hastalığından kurtulacak. Tekrar 17. büyük ekonomi olacak. Tarımın millî gelirdeki payını yüzde 10'un üzerine çıkaracağız” açıklamalarında bulundu.

Bekir Özsaçmacı, “Öyle iş insanlarını toplayıp her biriniz iki kişiyi işe alsanız diye nutuk atmaktan bahsetmiyorum. İstihdam yaratmak için adım atmaktan bahsediyorum.

Türkiye bu kaynaklara sahip Yeter ki ekonominin merkezine üretimi, üretimin merkezine kaliteyi koyalım. Çünkü kaliteli üretim rant paylaşmaktan başka bir iş bilmeyenleri çıkarmayı gerektirir” ifadelerine yer verdi.