Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşsizliği Gezi Olayları yükseltmiş!

AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, işsizliğin Gezi Olayları nedeniyle çift haneye çıktığını iddia etti

AKP Kocaeli İl Başkanı

AKP Karamürsel İlçe Kongresi bugün gerçekleştiriliyor. Kongrede bir konuşma yapan AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, ilginç değerlendirmeler yaptı. Ellibeş, özetle şunları söyledi: “Gezi Parkı Olaylarıyla ilgili davada verilen beraat kararları gösterdi ki, bu darbecilerin hevesleri bitmedi, bitmeyecek. İstanbul’da 12 ağacın sökülüp, başka bir alana taşınmasına karşı çıkmak adına başlatılan ve asla masum bir yanı olmayan Gezi Parkı Olaylarının 3 ay boyunca ülkemize faturası şudur: 46 kamu binası ile 232 polis aracı ve 44 ambulans kullanılmaz hale geldi. Vatandaşlarımıza ait 326 işyeri, 201 araç tahrip edildi, yağmalandı. Kamu hizmetinde kullanılan 80 belediye otobüsü ve 85 otobüs durağı yakıldı. Tüm bu maddi zararların ötesinde 697 güvenlik görevlisi yaralandı ve bir polis memurumuz şehit oldu.

İŞSİZLİK VE GEZİ OLAYLARI

Gezi Olaylarının ülkemize doğrudan maliyeti 1,4 milyar dolarken, dolaylı maliyeti yüzlerce milyar dolara ulaştı. Faizler ilk defa Gezi Olaylarıyla tırmanmaya başladı; 4,6’dan 13 küsura çıktı. İşsizlik rakamlarının çift haneye çıkması da, enflasyonun zıplaması da aynı döneme denk gelmiştir. İşte bunları yapanlara yargıda bazı odaklar beraat kararı verdi. Bunların nerelerden güç aldığı, nereden cesaret aldığı ortada.

NEVZAT DOĞAN VE GEZİ DAVASI

Hatırlarsanız, İzmit’te de milletimizin feraseti sayesinde büyümesine izin verilmeyen bazı olaylar bu Gezi Parkı olayları sırasında çıkmıştı. Küçük çaplı da olsa, bu olaylar sırasında kamuya ait bazı yerler zarar görmüştü. Kamu malına zarar vermenin bir bedeli olmalı diyerek o zaman AK Partili Belediye Başkanımız Nevzat Doğan bir dava açmıştı. 31 Mart’ta göreve gelen CHP’li başkanın hatırlayın ilk işi bu davadan çekilmek oldu.

“İRİ DİRİ OLALIM”

Zihniyet bu. Düşünce bu. Kurulduğu günden bu yana şehirleri ağaçlarla, yeşil alanlarla donatan AK Parti’ye karşı 12 ağacın yer değiştirilmesi bahanesiyle saldıranlar, kamu adına verilen zararları yok saydı, görmezden geldi ve gelmeye devam ediyor. Arkadaşlar lütfen uyanık olalım. Bu gerçekleri bir an olsun gözümüzün önünden ayırmayalım, daima hatırlayalım. İri olalım, diri olalım, güçlü olalım.”