Dolar

32,3294

Euro

35,0613

Altın

2.284,99

Bist

8.982,03

İsrailli milletvekili: Ahed Tamimi en azından dizinden vurulmalı

İsrailli bir milletvekili Filistin’in cesur kızı Ahed Tamimi için “Bir mermi yemeli, en azından dizinden” dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-23 07:58:16

İsrailli milletvekili: Ahed Tamimi en azından dizinden vurulmalı

TIMETURK | ÇEVİRİ

Kendisine İsrail mahkemesince verilen sekiz aylık hapis cezasını doldurmak üzere halen hapiste olan 17 yaşındaki Ahed Tamimi hakkında Knesset Başkan Vekili Bezalel Smotrich (Habayit Hayehudi) “En azından dizinden bir mermi yemeli” şeklinde tweet attı.

Smotrich, “Benim fikrimce, en azından diz kapağından bir mermi yemeli bu onu ömrünün sonuna kadar evde hapis cezasına mahkum eder” şeklinde yazdı.

GAZETECİ MAGAL: TAMİMİ'NİN HAPİSTE OLMASINDAN MEMNUNUM

Smotrich, bu paylaşımı Gazeteci Yinon Magal'ın Twitter hesabındaki bri paylaşımına cevaben yaptı. Gazeteci Magal da sosyal medy ahesabından Ahed Tamimi'nin bir İsrail askeriyle mücadele ederkenki görüntülenen fotoğrafını paylaşmıştı. Magal, “Bu klibi tekrar tekrar seyrediyorum. Tamimi'nin halen hapiste olmasından çok memnunum. Bazen adalet çarkının yavaşça dönmesi iyidir” diye yazmıştı.

2018-04-23_08h03_42

Filistin'in cesur kızı Ahed Tamimi ise halen çektiği hapis cezasının yanı sıra 1400 dolar para cezasına da çarptırıldı.

KNESSET ÜYESİ ROZİN: "BİR ÇETESİN VE KIŞKIRTICISIN"

Bir diğer Knesset üyesi Michal Rozin'in (Meretz) Smotrich'in tweetine şu şekilde cevap veridği görüldü:

Kendinden utanmalısın! Samaria'daki İsrail askerlerine geçen hafta taş atan tepe gençliği de mi vurulmalı? Pardon unuttum, kanun düşmanlar için faklıdır… Özrünüzü ve açıklamanızı kabul etmiyorum. Bir çete ve kışkırtıcısınız."

HAPİS VE PARA CEZALARI ARDI ARDINA

Tamimi'nin annesi Nariman Tamimi de sekiz ay hapis ve 6000 şikel para cezasına çarptırılırken kuzeni Nur 5 aylık ertelenmiş hapis cezası ile 2000 şikel para cezasına çarptırıldı.

Haber Ara