|

Filistinli genç İsrail'e Türk bayrağıyla tepki gösterdi

ABD'nin Kudüs kararı sonrası başlayan direniş, Filistin'in hemen her bölgesinde devam ediyor. Filistinli gençler, gösteriler sırasında ABD ve İsrail'e Türk bayrağına sarılarak tepki gösterdi. Görüntüler, sosyal medyada sembol haline geldi.

Yeni Şafak
11:30 - 17/12/2017 Pazar
Güncelleme: 13:12 - 17/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Yer: Ramallah, Batı Şeria. Filistinli bir gösterici, ABD'nin Kudüs kararını Türk bayrağıyla protesto etti.
Yer: Ramallah, Batı Şeria. Filistinli bir gösterici, ABD'nin Kudüs kararını Türk bayrağıyla protesto etti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından Filistinliler, Kudüs, Gazze, Batı Şeria ve pek çok kentte sokağa döküldüler.

Protesto gösterilerinden sosyal medyaya yansıyan görüntülerden bazıları dikkati çekiyor.


Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki protesto gösterileri sırasında çekilen bir fotoğraf sembol haline geldi.

Filistinli bir genç, Trump'ın kararını protesto ederken Türk bayrağına sarıldı. Filistinli gencin Türk bayrağına sarılı görüntüsü sosyal medyada büyük beğeni topladı.



Çok sayıda kişi gaz bombasıyla yaralandı

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'ın Ramallah kentine bağlı bir kasabaya göz yaşartıcı gaz bombası kullanarak düzenlediği baskında çok sayıda kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail güçleri, Ramallah'a bağlı Ras Kerker kasabasındaki bazı ev ve dükkanlara göz yaşartıcı gaz kullanarak baskın düzenledi.


  • Çok sayıda kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği belirtilirken, askerlerin baskından yaklaşık iki saat sonra bölgeden ayrıldığı bilgisi paylaşıldı.

Baskının nedenine ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi.

İsrail’in, ABD’nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından Gazze, Kudüs ve işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilere müdahalesi ile geçen hafta Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında şimdiye kadar 8 Filistinli şehit oldu.

  • ABD Başkanı Donald Trump'ın söz konusu kararının ardından başlayan olaylarda çok sayıda Filistinli gerçek ve plastik mermiyle yaralanırken, yüzlercesi de atılan gaz bombalarından etkilendi.
#Ramallah
#Filistin
#İsrail
#Trump
#ABD
#Kudüs
#Türkiye
6 yıl önce