İsrail'den geri adım: Kaldırmaya başladılar

İşgalci İsrail, Harem-i Şerif'teki kapılara konulan metal arama dedektörleri kaldırmaya başladı.

GİRİŞ 25.07.2017 01:59 GÜNCELLEME 25.07.2017 09:20
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Filistinliler, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etmek amacıyla akşam namazını maketten yaptıkları metal arama dedektörleri önünde kılmıştı.

İsrail güvenlik güçleri, işgal altında tuttuğu Mescid-i Aksa'da kurduğu metal dedektörleri kaldırmaya başladı.

GERGİNLİKLER YAŞANIYORDU

İsrail tarafından Aksa kapılarına yerleştirilen metal arama dedektörleri nedeniyle 14 Temmuz'dan bu yana büyük gerginlikler yaşanıyordu.

KALDIRMAYA BAŞLADILAR

İslam dünyasından yükselen tepkilerden sonra İsrail polisi bu geceden itibaren metal arama dedektörlerini kaldırmaya başladı.

İsrail polisi, 14 Temmuz Cuma günü sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüştü. Polis, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı. Kudüs eylemi adı verilen olayın ardından İsrail tarafından Mescid-i Aksa'nın kapılarının kapatıldığı ve Kudüs Bölge Polis Müdürlüğünün Aksa'da namaz kılınmasına izin vermeyeceği belirtilmişti.

İsrail güçleri, 3 gün ibadete kapalı tuttuğu Harem-i Şerif'in iki kapısını dün açmış ve kapılara metal arama dedektörleri yerleştirmişti. "Metal arama dedektörleri" uygulamasına karşı çıkarak toplanan yüzlerce Filistinli, gün boyu vakit namazlarını Aksa surlarının dışında kılmaya devam etmişti.

YORUMLAR 36
  • Gerçekler 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın yardımı ve O mübarek topraklardaki kardeşlerimizin imanlı ve ihlaslı duruşu ile bir başarı elde edildi. Fakat bu sıkıntılar hep vardı, büyük ihtimal devam edecek. Ev arkadaşım Filistinli der hep: 'Metal detektörler bayadır duruyor ve 50 yaş sınırı çoktan var'. Ne yazık ki her yere kamera yerleştirerek durumu aslında daha da sıkıntılı hale getirdi katil Siyonistler...
    Cevapla
  • osmanliyi ozledikk 6 yıl önce Şikayet Et
    dunyanin en guclu devleti kisa surete turkiye olur neden olmasin hizlica butun silahlari uretmemiz lazim o zaman sozumuzu dinleyen cok olur
    Cevapla
  • yunus 6 yıl önce Şikayet Et
    İsrail ile iyi savaşacak ordu lazım ama Araplarda ne arar.Amerika Arapları sömürge altına almış İsrail'de saldırıp soylarını kurutuyor bugün Filistin bittiğinde sıra kendilerine gelecek ama aymaz kafalar farkında değiller.
    Cevapla
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    Yahudiler kutsal topraklarda yaşamayı hak etmiyorlar geldikleri yere avrupaya geri dönsünler
    Cevapla
  • ben 6 yıl önce Şikayet Et
    onların tuzakları planları varsa șüphesiz Allah'ın da bir planı var...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?