1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İsrail’de Sağlık Bakanının İtirazına Rağmen Sinagoglara Kapatma Kararı
İsrail’de Sağlık Bakanının İtirazına Rağmen Sinagoglara Kapatma Kararı

İsrail’de Sağlık Bakanının İtirazına Rağmen Sinagoglara Kapatma Kararı

Siyonist İsrail’de kabine toplantısında oyçokluğuyla alınan kararla sinagoglar ilk kez koronavirüs tehlikesi yüzünden kapandı.

26 Mart 2020 Perşembe 10:44A+A-

Siyonist İsrail kabinesi telekonferans yöntemiyle yaptığı toplantı sonucunda koronavirüs tehdidi nedeniyle tüm ibadet yerleriyle birlikte sinagogların da kapatılmasını kararlaştırdı. Ultra Ortadoks kimliğiyle bilinen Sağlık Bakanı Yaakov Litzman’ın karşı çıkmasına rağmen Başbakan Netanyahu’nun desteğiyle alınan kararla Siyonist çetenin tarihinde ilk kez sinagogların kapatılması gündeme geldi. Kararda binaların dışında küçük toplulukların ayin yapmalarına ise izin verildi.

7616-001.jpg

Ultra Ortadoks kimliğiyle bilinen Sağlık Bakanı Yaakov Litzman

Kararın alınmasında sinagogların virüs bulaştırmada en etkili merkezler olduğuna dair iddialar etkili oldu. Sağlık Bakanlığı verilerine göre kamusal alanda hastalığa yakalananların toplam % 30’u virüsü sinagoglardan kaptı. Bakanlık otoriteleri toplu ibadetler ve özellikle de 10 ve 11 Mart’ta kutlanan Purim bayramının salgının yayılmasına neden olduğunu düşünüyor.

Pek çok sinagogda küçük alanda kalabalık ibadet yapılmasının ve özellikle de Tevrat metinlerinin yazılı olduğu parşömenlerin öpülmesi adetinin virüsün bulaşmasında etkili olduğu düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum