İsrail'de halk 'Filistin' için sokaklara döküldü!

Tel Aviv’de binlerce İsrailli Filistin ile çatışmaların sona erdirilmesi talebiyle sokağa çıktı. Göstericiler ''iki devletli çözümü'' savundu.

GİRİŞ 28.05.2017 13:52 GÜNCELLEME 28.05.2017 17:47
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Haaretz gazetesine göre katılımın 15 bin dolayında olduğu gösterinin Batı Şeria ve Kudüs'ün doğusundaki İsrail işgalini eleştiren solcu hareket "Şimdi Barış"ın çağrısıyla düzenlendiği belirtildi. Örgütün lideri Avi Buskila, gösterinin "İşgal, şiddet ve ırkçılığı destekleyen bir hükümetin getirdiği umutsuzluğa karşı" düzenlendiğini vurguladı. Buskila, "Artık İsraillilere, Filistinlilere ve tüm dünyaya İsrail halkının önemli bir bölümünün İsrail işgaline karşı olduğunu ve iki devletli çözümden yana olduğunu gösterme zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

GÖSTERİDE MAHMUD ABBAS'IN MESAJI OKUNDU

Gösteride ayrıca Filistin lideri Mahmud Abbas'ın mesajına da yer verildi. Gösteride okunan mesajında, "Uyum, güvenlik ve istikrar içinde yaşamanın zamanı geldi" ifadelerini kullanan Abbas, İsrail'i Filistin'i bir devlet olarak tanımaya ve işgali sona erdirmeye çağırdı.

MUHALİF LİDERDEN DESTEK: NETANYAHU KORKU SALIYOR

Muhalif İşçi Partisi lideri İzak Herzog da gösteriye katılarak iki devletli çözüme desteğini gösterdi. Herzog, Rabin Meydanı'nda yaptığı konuşmada Başbakan Benyamin Netanyahu'yu korku salmakla ve barışa yönelik fırsatları kaçırmakla itham etti.

YILLARDIR SÜREN İSRAİL İŞGALİ

İsrail 1967'deki Altı Gün Savaşı sırasında Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ü ele geçirmişti. Savaşın ardından Doğu Kudüs'ü ilhak etse de bu ilhak uluslararası toplum tarafından hiçbir zaman tanınmadı. Batı Şeria'da ise hâlihazırda 400 binden fazla Yahudi yerleşim yeri bulunuyor. Uluslararası toplumun sert eleştirilerine karşın sağ çizgideki Başbakan Benyamin Netanyahu yerleşim yerlerinin inşasını devam ettirdi.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 73
  • büyükdoğu 6 yıl önce Şikayet Et
    büyük şeytan israilve yavrusu küçük şeytan iran. şurada sayılı yıllarınız kaldı inşallah. Önce abd sonra ab parçalanacak ardından sıra size gelecek Allahu Alem.
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    İnanmayın bunlara. Safsata, yalan ve büyük bir oyun. İsrail gibi bir milleti Rabbim bile lanetlemiş. Kusura bakmasın kimse bu kadar humanist olacak kadar enayi değil müslümanlar.
    Cevapla
  • akif 6 yıl önce Şikayet Et
    demek ki israil li de olsa vicdanlı insan her herde var..onun için adil düzen geldiğinde israil de dahil tüm dünya insanlarına adil bir düzende yaşamak nasip olacak inş..zalimler için se yaşasın Cehennem..
    Cevapla
  • Uğur Soner 6 yıl önce Şikayet Et
    Chp liler yapmaz bòyle bir eylemi helal olsun
    Cevapla
  • f.b. 6 yıl önce Şikayet Et
    israil seninde bi vakti zamanın var unutmayasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir