İsrail'den Bahreyn'e 'normalleşme anlaşması' sonrası ilk resmi ziyaret

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn arasında varılan "ilişkilerin normalleştirilmesine" yönelik anlaşmalar 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da imzalandı.
İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn arasında varılan "ilişkilerin normalleştirilmesine" yönelik anlaşmalar 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da imzalandı. © SAUL LOEB/AFP
© SAUL LOEB/AFP
By Burak Ortahamamcilar
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

İsrail, 'normalleşme anlaşması' sonrası Bahreyn'e ilk resmi ziyaretini pazar günü yapıyor. Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinden bir ticaret heyetinin Bahreyn'e gideceğini ve iki ülke arasında diplomatik ilişkiler kurulmasına ilişkin belge ve protokol imzalanacağını duyurdu.

REKLAM

İsrail, 'normalleşme anlaşması' sonrası Bahreyn'e ilk resmi ziyaretini bugün yapıyor. Başbakan Binyamin Netanyahu, ülkesinden bir ticaret heyetinin pazar günü Bahreyn'e gideceğini duyurdu.

İsrail Başbakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bahreyn'e ilk kez ticaret heyeti gidecek ve heyete Ulusal Güvenlik Kurumu Başkanı Meir Şabat'ın başkanlık edecek.

Netanyahu, Bahreyn'e gidecek heyetin üst düzey ülke yetkilileri ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) heyeti ile yapacakları görüşmelerde havacılık, ulaştırma, teknoloji, sanayi, ticaret, finans, turizm, tarım, diplomatik ilişkiler, sağlık ve kültür konularının ele alınacağını açıkladı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, ziyaret sırasında iki ülke arasında diplomatik ilişkiler kurulmasına ilişkin belgenin yanı sıra bir de protokol imzalanacağını duyurdu.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve Beyaz Saray Uluslararası Müzakereler Müsteşarı Avi Berkowitz, protokol töreni için Bahreyn'e gelecekler.

15 Eylül'de ABD'nin başkenti Washington'da Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve İsrail arasında siyasi ilişkilerin normalleştirilmesine ilişkin İbrahim Anlaşması (Abraham Accords) imzalanmıştı.

Ek kaynaklar • AFP, AA

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Bahreyn: Dünyanın en uzun süre görevde kalan başbakanı Al Halife vefat etti

İtalya: İşletmeler Covid-19 kısıtlamalarını 'kapat-aç' yöntemiyle aşınca yasa kapsamı genişletildi

İsrail, tanklarla Gazze Şeridi'nin kuzeyinde ilerleyişe geçti, savaş uçaklarıyla Refah’ı bombaladı