Dolar

32,3841

Euro

35,0728

Altın

2.325,97

Bist

9.104,31

İsrail, Lübnan sınırında yeraltı savunma sistemi inşa ediyor

İşgal devleti İsrail ordusu, sınır ötesi tünellere karşı koruma sağlamak için bugün Lübnan ile kuzey sınırı boyunca bir yeraltı savunma sistemi inşa etmeye başladığını açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-19 17:26:43

İsrail, Lübnan sınırında yeraltı savunma sistemi inşa ediyor

İşgal devleti İsrail ordusu, sınır ötesi tünellere karşı koruma sağlamak için bugün Lübnan ile kuzey sınırı boyunca bir yeraltı savunma sistemi inşa etmeye başladığını açıkladı.

Askeri bir sözcü olan Lt Col Jonathan Conricus, altyapı projesinin, diğer savunma önlemleri ile birlikte tünel kazımını gösteren yeraltı akustik ve sismik aktivitesini belirleyeceğini söyledi.

Askeri sözcü Lt Col Conricus, inşaatın tümünün sınırın İsrail tarafında olacağını ve sınır boyunca Birleşmiş Milletler barış güçlerinin bilgilendirildiğini belirterek, “Bugün yaptığımız şey daha büyük bir planın parçası. Faaliyetimizin diğer tarafta görülebileceğini ve duyulacağını anlıyoruz ve ne yaptığımızı ve neden yaptığımızı açıklamak istiyoruz. Bu bir önlem meselesi." dedi.

İsrail kısa süre önce bir uyarı verdi Hizbullah'ın varlığını uçucu sınır boyunca güçlendirmişti.

İsrail, geçtiğimiz yıl Hizbullah'ın sınırında kazdığı saldırı tünelleri olduğunu belirtmişti. Hizbullah, İsrail'in en büyük bölgesel düşmanı olan İran'la yakın bir ittifak kurdu ve Amerika'nın düzenlediği bir dron saldırısında hayatını kaybeden General Kasım Süleymani'nin öldürülmesine misilleme sözü verdi.

2006 yılında İsrail ile Hizbullah arasındaki yapılan savaş, BM'nin girişimiyle ateşkesle sonuçlanmıştı. 2006'dan beri İsrail ve Hizbullah arasında nadir çatışmalar olsa da, savaşa yolaçacak büyük bir çatışma yaşanmadı. En son ki çatışma, Hizbullah'ın İsrail'e bir tanksavar füzesi fırlattığı ve İsrail'in de topçu ateşiyle karşılık verdiği Eylül ayında gerçekleşti.

İsrail, komşusu Suriye'de çok sayıda hava saldırılarının gerçekleştirildiğini de kabul etti; bunların birçoğu, Hizbullah'a bağlı İran silah sevkiyatlarını hedeflediğine inanıyordu.

Suriye iç savaşında Beşar Esed güçleriyle birlikte savaşan Hizbullah'ın elinde, İsrail'in her yerini vurabilecek 130 bin adet füze ve roketin bulunduğu biliniyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara