İsrail kötü diye beyinleri yıkandı şimdi İsrail hastanesindeler

İsrail’deki Ziv Tıp Merkezi, şimdiye kadar yüzlerce Suriyeli çocuğun hayatını kurtardı.

Dünya
10 Şubat 2017 Cuma

Doğdukları günden  bu yana İsrail hakkında hep olumsuz yargılar duyan bu çocuklar şimdi İsrail hastanelerinde tedavi oluyorlar. 

Yedi  yaşındaki Suriyeli  kız çocuğu A.  bir dizi tedavinin ardından Pediatri bölümünde özel bir odada yeniden gireceği ameliyat için hazırlanıyor. A. herhangi bir İsrailli hasta değil, A. evinin yakınında patlayan bir top mermisinden çıkan şarapnellerden ağır yaralı olarak İsrail’e getirildi. A. Annesi tarafından İsrail sınırına ardından İsrail ordusuna ait bir ambulansla Ziv Tıp Merkezine yetiştirildiğinde karın dokusu mideye kadar neredeyse tamamen parçalanmış, dirseği de kırılmıştı.

Uzun bir tedavinin ardından ayağa kalkan A. ve annesi şimdi düşman bildikleri bir ülkenin hastane odasında yapayalnız yaşıyorlar.  A. şimdiye kadar Suriye’deki savaşta yaralanan ve İsrail ordusu tarafından kurtarılan onlarca çocuktan sadece biri.

Küçük kız ve annesi İsrail’e geldiklerinden beri Suriye’de kalan aile yakınları ile görüşmediler. Güvenlikleri sebebi ile kimlikleri ve resimleri gizlenen hastalardan A’nın annesi İsrail basınına şunları söyledi: “Kocam şu anda nerede onu bile bilmiyorum, ne anne babamdan ne kardeşlerimden bir haber alamadım. Şu anda köyüm yerinde mi? yoksa çoktan yerle bir oldu mu bilmiyorum.”