“İsrail ile 3’ü 5 yapacağız”

Türk iş dünyası bugüne kadar görülmemiş büyüklükte bir heyetle iki gün boyunca İsrail’de. TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) Başkanı Mehmet Büyükekşi, “İsrail’le olan iş hacmimiz 3 milyar dolar, işi büyüterek bunu 5 milyar dolara çıkaracağız” dedi.

Dünya
16 Mayıs 2017 Salı

Bugüne kadar ülkeye Türkiye’den giden en büyük iş insanı grubu olan heyet, iki gün boyunca Tel Aviv’de temaslarda bulunacak.

Son olarak İsrail Başkonsolosu Shai Cohen, iki ülke arasındaki dinamizme dikkat çekerek, “15-17 Mayıs arasında Türkiye’den bugüne kadarki en büyük işadamları delegasyonu İsrail’e geliyor. 90 Türk şirketinden 100’den fazla işadamı bekliyoruz” demişti.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ikili ilişkilerin çok daha kuvvetli bir yapıya kavuştuğunu belirterek, bu durumun  karşılıklı ticarete son derece olumlu yansıdığını belirtti. TİM olarak İsrail Büyükelçisi Eitan Na’eh’ye aralık ayında ziyarette bulunduklarını anımsatan Büyükekşi, “O gün iki karar aldık. Birincisi İstanbul’da Türkiye-İsrail İş Forumu’nu düzenlemek, ikincisi ise İsrail’e bir ticaret heyeti gerçekleştirmek. İlkini şubatta yaptık. Başarılı bir forum düzenledik. İkinci kararımız için heyetimizle Tel Aviv’e gidiyoruz.” dedi.

 

İsrail’e giden işadamları arasındaki bazı isimler şunlar:

- TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi

- Zorlu Holding Başkanı A. Nazif Zorlu

- Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir

- Kibar Holding Başkanı Ali Kibar

- Ağaoğlu Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu

- Akfen Holding Başkanı Hamdi Akın

- Kale Group Başkanı Zeynep Bodur Okyay

- LC Waikiki Başkanı Vahap Küçük

- Koton CEO’su Yılmaz Yılmaz

- Bank Pozitif CEO’su HASAN Akçakayalıoğlu

- Çalık Holding Başkanı Ahmet Çalık

- Esas Holding  Başkanı Ali Sabancı

- KAGİDER Başkanı Sanem Oktar

- CNR Holding Başkanı Ceyda Erem

- Mücevher İhr. Birliği Ayhan Güner

- İTHİB Başkanı İsmail Gülle

kaynak: Milliyet/Hanife Baş