Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ispartaspor ve Hedefler

Ispartaspor ve hedefler

SPOR 25.05.2019 15:09:00 0
Ispartaspor ve Hedefler
Gazeteci Hakan Yaman Yazdı:
ISPARTASPOR VE HEDEFLER
Sporla ilgili uzun zamandır köşe yazısı yazmıyordum, özellikle Isparta Davrazsporla ilgili görüş belirtmiyor, yorum yapmaktan kaçınıyordum.
Peki biz yazmaz, düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşmazsak, önerilerimizi sunmazsak nasıl kamuoyu oluşturacağız. Doğrusunu da, eğrisini de yazacağız ki, doğruda birleşelim, kamuoyu oluşturalım ve hedefe kilitlenelim.
Üç yıldır şampiyonluk mücadelesi için başlayan sezon maalesef sezon sonunda hüsranla sona eren futbolda yeni bir heyecana yelken açtık.
TBMM başkan vekili sayın Süreyya Sadi Bilgiç’in oluşumlardaki gayreti ve özverisini şehir olarak destek veremediğimiz ve bazı yanlışlarımız nedeni ile üç yıldır şampiyonluğu yaşayamadık.
O SENE BU SENE sloganı ile çıktığımız bu yolda başarısızlığa elbette birçok kılıf uyduracağız, birbirimizi eleştireceğiz ama asla inancımızı ve heyecanımızı yitirmeyeceğiz.
Efsane başkan olarak tanıdığımız ve bu kulübe geçmiş yıllarda büyük hizmetleri olan, şampiyonluk yaşatan ve futbol kamuoyunun sevip, güvendiği sayın Atakan Yazgan bir kez daha taşın altına elini sokmuş ve yeni bir heyecanın fitilini ateşlemiştir.
Geçtiğimiz gün sessiz ve sakin bir şekilde yeni bir yönetim oluşturuldu. kadro güzel, yönetimde iyi isimler var. Maddi ve manevi imkanlarını kullanabilecek bu isimleri motive etmek, destek olmak gerekiyor.
Ben, sayın Atakan Yazgan başkanlığındaki yeni yönetimin başarılı olacağına ve takımı şampiyon yapacağına inanıyorum. İnanmak başarmanın yarısıdır. Sadece benim inanmam yeterli değil. Bu şehirde yaşayan herkesin inanıp destek vermesi gerekiyor.
Aslına bakarsanız bizi zoru başarmak yerine kolayı zorlaştırıyoruz. Bu şehir bırakın BAL liginde şampiyon olmayı, daha üst ligleri hak eden ve daha zor hedeflere ulaşabilecek güce ve imkana sahip.
Yapılması gereken kısa, orta ve uzun vadede planlarımız ve hedeflerimiz olmalı. Bunları maddeler halinde sıralayacak olursak:
1- Kısa vadede yapılması gereken biran evvel teknik kadroyu belirleyerek, yeni sezonun kadrosunu oluşturmak.
2- Ispartasporda futbol oynamış eski futbolculardan bir futbolcu izleme ekibi kurularak ilimizdeki ve bölgemizdeki genç ve yetenekli futbolcuları kulübümüze kazandırmak.
3- Her türlü imkana ve donanıma sahip Emrespor kulübünü pilot takım ilan edip, alt yapı sorumluluğunu vermek.
4- Ispartasporun bir üst lige çıkması durumunda BAL’ta şehri temsil edecek olan pilot takımımız Emrespor’un da bir üst lige çıkmasını sağlamak, maddi ve manevi destek vermek....
5- Siyasileri devreye sokarak Spor toto teşkilatı ve Gençlik spor Genel müdürlüğü ile şehrimize en az üç tane futbol sahası kazandırmak.
6- Ispartasporun kendi tesislerinde antrenman yapabileceği, konaklayabileceği tesisleri kazandırmak
7- Kulübe sürekli ve kalıcı gelirler getirecek otopark işletmeciliği örneğinden yola çıkarak imkanlar sağlamak.
8- Başta Futbol federasyonu olmak üzere Hakem camiası ve diğer futbol kulüpleri ile sıcak ilişkiler kurmak.
9- Bugüne kadar kulüp başkanlığı yapmış, yönetimlerde yer almış, teknik kadroda çalışmış, futbolcu olarak hizmet vermiş kişileri onure etmek, o insanlarla kulübü barıştırmak ve Ispartaspor sevgisini aşılamakta önemlidir diye düşünüyorum.
Bu örnekler çoğaltmak, yeni fikir ve önerilere açık olmak mümkün...
Yapılması gereken tek şey, inanmak, güvenmek, samimi olmak ve destek vermektir.
Yazıyı daha fazla uzatıp laf salatasına çevirmek istemiyorum.
Hedefe giden yolda önümüzdeki bütün engelleri el birliği ile aşarak başarıya ulaşmamız gerekiyor. Başarıya giden bu yolda herkese büyük görevler düşüyor. Medyasına, iş dünyasına, siyasilere, yerel yönetimlere, taraftarlara velhasıl bu şehirde yaşayan herkese büyük görevler düşüyor.
Son olarak şunu söylemek istiyorum. Atakan Yazgan başkanın olduğu yerde başarı vardır, samimiyet ve dürüstlük vardır. Onlar taşın altına elini koydularsa bize düşen görevde onları yalnız bırakmamak ve sonuna kadar destek olmak.
O SENE BU SENE diyorsak gerçekten de o sene bu sene olacak ve bu takım şampiyon olacaktır. İnanmak başarmanın yarısıdır. Ben inanıyorum, taraftarımızda inanıyor, peki ya siz? saygılarımla....

Anahtar Kelimeler: hedefler spartaspor
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °