Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Ispartaspor öldü öldü dirildi: Bu futbolla Şampiyonluk Zor!

Ispartaspor öldü öldü dirildi: Bu futbolla Şampiyonluk Zor!

SPOR 19.01.2020 15:48:00 0
Ispartaspor öldü öldü dirildi:  
Bu futbolla
Şampiyonluk
Zor!
Ispartaspor, kendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığı Akşehirpor’u 1 – 0’lık skorla geçti. Rakibini açmakta zorlanan Yeşil – Pembeli ekip, rakibi karşısında üstün bir futbol ortaya koyamadı. Alınan galibiyete rağmen ortaya konulan futbol taraftarları memnun etmedi. Maçın hakem triosu ise mükemmel bir maç yönetti.
 
Bölgesel Amatör Futbol Liginde 7. Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor ligin ondördüncü haftası ve ikinci yarının ilk maçında Isparta Atatürk Stadyumunda grubun orta sıralarında yer alan Akşehirspor ile karşı karşıya geldi.
TARAFTARLAR MAÇA
BEKLENEN İLGİYİ GÖSTERMEDİ!
Bugün saat 14.00’te başlayan ve güneşli ancak oldukça soğuk bir havada oynanan maçı; Vali Ömer Seymenoğlu, Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Ispartaspor Kulüp Başkanı Atakan Yazgan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek diğer protokol üyeleri ve yaklaşık 4 bin dolayında Ispartaspor taraftarı izledi. Ispartasporlu taraftarların, takımın son haftalardaki yükseliş grafiğini dikkate olarak dünkü maça yoğun ilgi göstermesi ve tribünlerin tıklım tıklım dolması bekleniyordu. Ancak, beklenen ilgi olmadı ve tribünün belli bölümleri boş kaldı. Maçı yaklaşık 4 bin dolayında taraftar izledi.
ISPARTASPOR, RAKİBİNE ÜSTÜN
BİR FUTBOL ORTAYA KOYAMADI
Ispartaspor, puan durumunda orta sıralarda bulunan Akşehirspor karşısında başın büyük bir bölümünde üstün bir futbol ortaya koyamadı. Sadece ikinci yarının ortalarında etkin bir futbol oynayan Yeşil – Pembeli ekip, bu dakikalarda da futbolcuların gol atacak beceriyi gösterememesi nedeniyle bir türlü istediği golü bulamadı. Dolayısıyla her geçen dakikada golün gelmemesi hem takımı hem tribünlerdeki taraftarları strese ve endişeye sürükledi. Yeşil – Pembeli ekip, taraftarının desteğine rağmen ilk yarıda gol atmaya muvaffak olamadı ve iki takım da soyunma odasına 0 – 0’lık beraberlikle gitti. Maçı yöneten hakem triosu ise Ispartaspor adına mükemmel bir maç yönetti.
GOL KİLİTİNİ ANCAK
69. DAKİKADA AÇABİLDİLER
Ispartaspor, Akşehirspor kilidini ancak maçın 69. Dakikasında açabildi. Bu dakikada Akşehirspor sahasının ortasındaki ikili mücadelede Ispartasporlu futbolcu kendini yerde buldu. Futbolcuların faul diye durakladığı anda ceza sahası önüne yapılan ortayı değerlendiren Volkan Serim düzgün ve yerden bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Özellikle ilk yarıda tamamen orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta rakip Akşehirspor, 53 ve 84. Dakikalarda topu ağlara gönderdi ancak, hakem ofsayt gerekçesiyle golleri geçersiz saydı.
RAHAT KAZANACAĞI
MAÇI ZOR KAZANDI!
Yeşil – Pembeli ekip bugünkü maçta attığı golün beş katını kaçırdı. Zira, Ispartaspor’un 1 golün yanı sıra Volkan’ın penaltısının direkten dönmesi ve Kaleci Sofu’nun gününde olması golün önüne geçti. Sonuçta 1 golde olsa Ispartaspor rakibini 1 – 0 mağlup ederek haftayı üç puanla tamamladı.
EMRE BOZATLI’NIN
YOKLUĞU ÇOK HİSSEDİLDİ
Ispartaspor’da sağ kanatın vazgeçilmez futbolcusu Emre Bozatlı’nın devre arasında sakatlanarak yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalması Yeşil- Pembeli ekibi zora soktu. Zira, Ispartaspor bugünkü maçta Emre Bozatlı’nın yokluğunu çok derinden hissetti.
YENİ TRANSFERLERDEN NURETTİN
VE İSA FORMA GİYDİ
Ispartaspor’un bugünkü maçında yeni transferlerden Nurettin Çakır ve İsa Taşdemir ilk 11’de sahaya çıktı.
2 PUAN FARKLA
2. SIRAYA YERLEŞTİ
Ispartaspor, bugünkü galibiyetle kazandığı 3 puanla 27 olan puanını 30’a çıkardı. Grubun derbi maçı niteliğindeki lider Kestelspor ile ikinci sıradaki Karaman Belediyespor’un maçında Kestelspor rakibini 2 -1 mağlup etti ve 32 puana yükseldi. Bu sonuçların ardından Kestelspor liderliğini sürdürürken, rakibine mağlup olan ve 28 puanda kalan Karaman Belediyespor ise 4. Sıraya düştü. Yeşil – Pembeli ekip ile lider Kestelspor arasındaki 2 puanlık fark ise devam ediyor. Ispartaspor, bu galibiyetle ikinci yarının ilk haftasını da üç puanla kapatarak hem liderlik hem şampiyonluk umutlarını gelecek haftalara taşıdı.
MAKÜSPOR’A
KONUK OLACAK
Ispartaspor gelecek hafta Burdur ekibi ve ligin son sırasında bulunan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gençlikspor (MAKÜSPOR)’a konuk olacak.  
 
 
MAÇIN KARNESİ:
 
STAD: Atatürk
HAKEMLER: Zeynel Atasoy, Sevda Çayan ve Gökhan Usluoğlu.
ISPARTASPOR: Ayhan, Emincan, Ahmet, Efşan, Mehmet Can Işık (dk.15 Burak), Nurettin, İlyas, İsa (dk. 75 Timurcan), Volkan, Emincan, İbrahim (dk. 89 Güven) Enes İlhan.
AKŞEHİRSPOR: Sofu, Sedat, Mert Güngör, Ömür, Mert Yıldız, Abdullah (dk.72 Ali), Yekta, Emrehan, Hasan (dk. 78 Ercan Yıldırım), Ferdi, Fırat.
GOL: Dak. 69 Volkan Serim (Ispartaspor)
S. KARTLAR: Efşan, İsa, Volkan (Isparta), Sedat, Mert, Abdullah (Akşehir)
 
 
MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI:
Dak.14: Ispartaspor atağında sağdan ceza sahasına açılan ortada Volkan Serim’in vuruşunda topu Akşehirspor defansı kornere çeldi.
Dak. 22: Aldığı topla hızla ceza sahasına giren İbrahim Zeytin’in yandan çektiği şut Kaleci Sofu’da kaldı.
Dak. 36: Ispartaspor’un kullandığı köşe atışında ceza sahasına gelen topa yükselen Volkan Serim’in kafa şutu üstten auta çıktı.
Dak. 39: Akşehirspor atağında Ferdi’nin ceza sahası önünden çektiği sert şut yandan auta çıktı.
Dak. 42: Ispartaspor atağında Enes İlhan Yüksel ceza sahası içinde Mert Güngör tarafından düşürüldü. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Volkan Serim, topu yan direğe nişanlayınca hem penaltı kaçtı hem Ispartaspor mutlak bir golden oldu.
Dak. 43: Penaltı atışından bir dakika sonra Ispartaspor atağında bu defa ceza sahası içinde İsa Taşdemir düşürüldü. Hakem bu defa ‘devam’ ettirdi. İlk yarıda gol olmadı ve takımlar soyunma odasına 0 – 0’lık skorla gittiler.
Dak. 48: Ispartaspor ikinci yarıya da hızlı başladı. Bu dakikada ceza sahası içinde topla buluşan İsa Taşdemir dönerek vurdu top kaleci Sofu’da kaldı.
Dak. 53: Bu dakikada konuk ekip Akşehirspor topu ağlara gönderdi. Ancak, atılan gol ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.
Dak. 57: Soldan ceza sahasına yapılan ortada kale önündeki futbolcuları geçen topta Volkan Serim arka direkte topa kafa vuramayınca takım mutlak bir golden oldu.
Dak. 65: Ceza sahası içinde topla buluşan Enes İlhan Yüksel’in yerden kalenin sağ direğinin dibinden ağlara giden şutunu kaleci Sofu kornere çeldi.
Dak. 69: Ispartaspor nilayet aradığı gole bu dakikada kavuştu. Ispartaspor atağında Akşehirspor sahasının ortalarında ikili mücadelede futbolcuların faul diye durakladığı bir anda yapılan ortayı iyi takip eden Volkan Serim, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Golden sonra Akşehirsporlu futbolcular hakemin faul düdüğü çalmasına rağmen oyunun devam ettiği ve golle sonuçlandığı iddiasıyla uzun süre hakeme itiraz ettiler.
Dak. 75: Yediği golden sonra Ispartaspor kalesine yüklenen konuk ekip Akşehirspor, bu dakikada gole çok yaklaştı. Yekta’nın soldan yaptığı ortayı iyi takip eden ve Fırat’ın gelişine sert vuruşunda top yan direğin dibinden auta çıktı.
Dak. 83: Konuk ekip Akşehirspor bu dakikada topu ağlara gönderdi. Ancak, hakem yine ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı.
Dak. 88: Akşehirspor’un kazandığı ve kaleyi tam karşıdan gören pozisyondaki serbest atışı Emrehan kullandı. Bu futbolcunun vuruşunda top baraja çarparak yükseklik kazandı. Yere inen topu kaleci Ayhan çift yumrukla uzaklaştırdı.
Dak. 90: Ispartaspor atağında Volkan Serim aldığı topla hızla ceza sahasına girdi. Vuruşunda top defanstan döndü.
Maçın kalan dakikalarında tarafların çabaları başka gol getirmedi ve maç Ispartaspor’un 1 – 0’lık üstünlüğü ile sona erdi.
BAL’DA 14. HAFTA TOPLU SONUÇLARI:
 Kepez Belediyespor – Manavgat Belediyespor: 0 – 2
Sarayköyspor – Çal Belediyespor: 1 – 0
Bucak Belediyesi Oğuzhanspor – Ortaca Belediyespor: 1 – 0
Isparta 32 Spor – Akşehirspor: 1 – 0
Kestelspor – Karaman Belediyespor : 2 – 1
Yatağanspor – MAKÜspor: 3 – 0
Konya Ereğlispor – Sarayönüspor: Ertelendi
 

Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °