25 Nisan 2024 Perşembe

ISPARTA'DAKİ MİSAFİR UMRECİLER TEST SONUCU BEKLİYORLAR

ISPARTA'DAKİ MİSAFİR UMRECİLER TEST SONUCU BEKLİYORLAR

Isparta

SUUDİ Arabistan'daki umre ziyaretinden döndükten sonra Isparta'da karantina altına alınan 586 vatandaş, evlerine dönebilmek için dün yapılan koronavirüs testinin sonuçlarını bekliyor.16 Mart tarihinde 3 ayrı uçakla Isparta'ya getirilen ve KYK Erkek Öğrenci Yurdu'nda karantina altına alınan 586 umre ziyaretçisinin karantina süresi bugün doluyor. Bu nedenle karantinadaki vatandaşlara test yapıldı. Test sonuçlarının bugün belli olacağı belirtildi.

KİM, NASIL GİDECEK BELİRLENDİ

Isparta Valiliği Pandemi Kurulu, perşembe günü yurtta kalan umrecilere karantina sonrası nasıl dönecekleri yönünde bilgilendirmede bulundu. Bazı umrecilerin yakınlarının kendilerini almak üzere Isparta'ya geleceğini belirttiği ve bunların listelendiği kaydedildi. Özel aracı olmayanların her koltukta 1 kişi oturacak şekilde toplu taşıma araçlarıyla nakledilecekleri ve ikametgahlarında 14 gün daha karantina altında tutulacakları ifade edildi.

HABER BEKLİYORLAR

Halen karantina altında bulunan isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, "Evlerimize ne zaman döneceğimiz konusunda bize bilgi verilmedi. Pazar günü koronavirüs testi yapmak üzere görevliler geldi. Test sonuçlarının 1 gün sonra belli olacağını söyleyip, gittiler. Tek bildiğimiz test sonucu negatif çıkanların memleketlerine gönderileceği, pozitif çıkanların gözetim altında kalmaya devam edecekleri" dedi.

'BİZE ÇOK YARDIMCI OLDULAR'

Isparta'da geçirdikleri 14 günlük karantina süresinde hiçbir sorun yaşamadıklarını, her gün düzenli ateşlerinin ölçüldüğünü aktaran bu kişi, "Başta sayın valimiz ve belediye başkanı olmak üzere tüm görevliler bizimle çok yakından ilgilendi. Hepsinden Allah razı olsun. Bu virüs salgını bittikten sonra özellikle ziyarete gelip teşekkür edeceğiz" diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Memt

31 Mart 2020 Salı 13:23

Isparta da umreci pozitif sayısı en az 200.Hastanelere yönlendirme basladi

Aa

31 Mart 2020 Salı 03:08

Tahlil sonuclari bildirilmeden neye gore tutuldukkari belli degil..karantinadakilerin tek merak ettigi bu niye bekliyorlar..

Vatandaş

30 Mart 2020 Pazartesi 20:39

Maalesef ankaradada karantina uzadı, ankarada hayli fazla pozitif varmış. Ey Rabbim sen bütün dünyadan şu corona dâhil ve bildiğimiz bilmediğimiz bütün belaları defet, bütün dünyaya hayır ve hidâyetleri fethet aç Allâhım Âmiyn..

Yalnız Kurt

30 Mart 2020 Pazartesi 16:05

Onlar uzun bir süre daha misafirimiz. Çünkü Konyadakilerde pozitif çıkan hayli fazla.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR