Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Isparta’da ‘Normalleşme’nin İlk Günü

Isparta’da ‘Normalleşme’nin İlk Günü

ISPARTA 1.06.2020 09:10:00 0
Isparta’da 
‘Normalleşme’nin 
İlk Günü

~~Koronavirüs ile mücadele kapsamında Türkiye’de olduğu gibi Isparta’da da 1 Haziran tarihi itibariyle normalleşme adımları devreye girdi. İşte normalleşmenin ilk gününde Isparta…

ÇARŞI – PAZARDA YOĞUNLUK ARTTI
Bugün itibariyle ‘Normalleşme’ sürecinin başlamasıyla Isparta merkezde çarşı – pazardaki yoğunluk önceki günlere göre biraz daha artış gösterdi. Vatandaşların işlerine gitmek için daha çok özel araçlarını tercih ettiği görüldü. Bunun yanı sıra servis araçlarının da trafiğe çıkmasıyla trafik yoğunluğu yaşandı.
KAYMAKKAPI MEYDANI
Öte yandan, Isparta Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay başlatılan Kaymakkapı Meydan'ında alt yapı çalışmaları nedeniyle meydanda yaya trafiğinin artması çalışmaları az da olsa olumsuz etkiliyor.
TARİHİ ÜZÜM PAZARI ÇARŞISI
Pandeminin başladığı günden bu yana yoğunluğunu büyük oranda kaybeden Isparta’nın en merkezi tarihi mekanlarından olan Tarihi Üzüm Pazarı Çarşısı da normalleşme adımları kapsamında bugün yeniden yoğunlaşmaya başladı.
ESNAFLAR DÜKKANLARINI AÇTI
Şehirde esnafın bugün sabah itibariyle işyerlerini açtığı ve müşterilerini kabul etmek için son hazırlıklarının yapıldığı görülürken, açılış öncesi dükkanlarına gelen esnaf heyecanlı olduğunu belirtti. Esnaflardan bazıları normalleşmenin ilk günü olması nedeniyle bugün kalabalığın az olacağını belirtirken, bazıları ise çok olacağı söylüyor.

 


Anahtar Kelimeler: ıspartadanormalleşmeninilk
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °