Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Isparta 11°C
Yağmurlu
Isparta
11°C
Yağmurlu
Çar 10°C
Per 9°C
Cum 11°C
Cts 13°C

Isparta Gülünden Doğal Yöntemlerle Evde Gül Suyu Yapmak Çok Kolay; İşte Tarifi

Isparta Gülünden Doğal Yöntemlerle Evde Gül Suyu Yapmak Çok Kolay; İşte Tarifi
22 Ekim 2019 19:14
A+
A-

Kendi evinizde gül yapraklarından orjinal gül suyu yapmanız gayet kolay. Evde yer alan malzemeler ile Isparta gülünden gül suyu yapabilirsiniz. İşte evde gül suyu yapmanın en kolay yolu, evde gül suyu yapımı haberimizin detayında sizlerle…

Ramazan ayında sıklıklar iftar ve sahur sofralarında kullanılan gül şerbetinin yapım aşımaları gerçekten çok kolay. Burada önemli olan püf nokta ise toplanan güllerin güzel kokulu ve Isparta gülü olmasıdır.

GÜL SUYU, GÜL ŞERBETİ YAPIMINDA HANGİ GÜLLER KULLANILMALIDIR ?

Gül suyu yapımında renk ve tat önemli olduğu için genel olarak pembe ve kırmızı renkte ki kokulu olan güllerin kullanılması çok önemlidir. Beyaz renkteki gülleri kullanmanız tavsiye edilmez.

GÜL SUYU NASIL YAPILIR ?

Toplanan güller içerisinde yer alan böceklerden ve tozdan arındırılmak için su dolu bir kabın içerisinde çok fazla suda bekletilmeden temizlenir. Temizlenen gül yaprakları tekrardan bir süzgeçe alınır. Temizlenen güller suyunu çektikten sonra temiz bir cam kavanoz içerisine 1 yemek kaşığı limon tuzu ekliyoruz. Limon tuzunun çözülmesi için kavanozun içerisine bir miktar hazır su ekliyoruz ve çözünmesini bekliyoruz. Limon tuzu çözündükten sonra içerisine gül yapraklarını ekliyoruz. Gül yaprakları eklendikten sonra kavanozun içerisine alabildiği kadar su ilavesi yapıyoruz ve kavanozun ağzını sıkıca kapatıyoruz. Hazırlanan kavanozu güneş alan bir yere koymamımız gerekiyor. Yaklaşık olarak 15-20 gün içerisinde gül suyunuz hazır olacaktır.

YouTube video
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.