Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından sürütülen, 'Türk Balıkçılık Yönetim Sisteminin Güçlendirilmesi' başlıklı eşleştirme projesinin "Avcılıkta kullanılan av araçlarının özellikleri, seçicilikleri, markalanması ve standardizasyonu" konulu faaliyeti kapsamında, Kdz. Ereğli Balıkçı Barınağında  av araçları konusunda çalışma ve inceleme gerçekleştirdiği bildirildi.

 

İNCELEME VE MUKAYESE YAPILDI

Konuya ilişkin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şu şekilde: "Yapılan çalışma ve incelemelere İspanya'dan konu ile ilgili bir heyette katılım sağlamış olup, İspanyol heyete İl Müdürlüğümüz Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü vekili Recep KÜÇÜK , Kdz. Ereğli İlçe Müdürü vekili Doğan KALE ile birlikte İl ve İlçeden teknik personeller eşlik etmiş, AB ve İspanya'da kullanılan av araçları ile ülkemizde kullanılan av araçlarının incelemesi ve mukayesesi yapılmıştır.

 

GÜÇLENDİRİLMESİNE KATKI SAĞLAYACAKLAR

Bu proje kapsamında; Balıkçılık İzleme, Kontrol ve Gözetim sisteminin yasal ve teknik kapasitesinin arttırılması, Yasadışı, kayıtdışı ve düzenlenmemiş avcılığa karşı daha caydırıcı yönetim tedbirlerinin geliştirilmesi, Mevcut ulusal balıkçılık veri toplama sisteminin (içsu balıkçılığı ve su ürünleri yetiştiriciliği de dahil olmak üzere ) geliştirilmesi hedeflenmektedir. AB Üye Devletlerinin Bakanlıklarından ve Araştırma Enstitülerinden gelecek 40 Kısa Dönem Uzman ile birlikte, Türkiye Cumhuriyeti Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından ilgili personel ve balıkçılıkla ilgili diğer paydaşlar tecrübelerini, bilgilerini ve uygulamalarını paylaşarak Türk Balıkçılık Yönetim sisteminin daha da güçlendirilmesine katkı sağlamış olacaktır.