İspanyol kadın futbolcu Maradona için saygı duruşunda bulunmayı reddetti

Geçen hafta hayatını kaybeden ünlü futbolcu Maradona için bir dakikalık saygı duruşuna katılmayı reddeden İspanyol kadın futbolcu, “Bir tecavüzcü, pedofil ve tacizci için bir dakikalık saygı duruşunda bulunmayı reddettim” diye konuştu.

Diego Armando Maradona'nın ölümünün ardından birçok futbolcu ve kulüp Arjantinli oyuncuya farklı şekillerde saygı mesajların paylaşırken, İspanyol Paula Dapena ünlü futbolcuya saygı duruşunda bulunmayı reddetti.

Viajes Interrias FF futbolcusu Dapena, Deportivo Abanca'yla oynanacak hazırlık maçı öncesi takımının Maradona için ayakta bir dakikalık saygı duruşuna, diğer futbolcuların baktığı yöne ters bir şekilde sırt dönük ve yerde oturarak katıldı.

İspanya'da yayımlanan günlük spor gazetesi AS'nin haberine göre arkadaşları arasında feminist bakış açısıyla bilinen 24 yaşındaki kadın futbolcu, A Coruna eyaletine bağlı Abegondo'daki stada vardığında, Maradona için bir dakikalık saygı duruşunun yapılacağını öğrendi.

Bunun üzerine, "Onun anısına bir eylemin yapılacağını öğrenir öğrenmez, bir tecavüzcü, pedofil ve tacizci için bir dakikalık saygı duruşunda bulunmayı reddettim" diye konuşan Dapena, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde kurbanlar için bir saygı duruşunun yapılmadığını vurguladı ve şöyle konuştu:

“Kurbanlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmadı. Açıkçası, ben de kurbanlar için değil de bir istismarcı için bir dakikalık saygı duruşunda bulunma niyetinde değilim."

Buna rağmen Maradona'nın futbol tarihinde önemli isim olduğunu kabul ettiğini, "Muhteşem bir futbol yeteneğine sahip" olduğunu belirten Dapena, bunun saygı duruşu için yeteri olmadığını, "Bir futbolcunun yeteneklerinin ötesinde değerlere sahip olması gerektiğini’ savundu.

Maradona, iki tecavüz davasıyla karşı karşıya kalmıştı.

Öte yandan Arjantin'de savcılar, f Diego Maradona'nın ölümünün ardından, doktoru hakkında olası ihmal sonucu ölüme sebebiyet verme iddiasıyla soruşturma başlattı. Başkent Buenos Aires'te polis, Maradona'nın ameliyatının ardından uygulanan tedavide ihmal bulunup bulunmadığını belirlemek için Leopoldo Luque'nin evinde ve özel kliniğinde arama yaptı.

60 yaşındaki Maradona, geçirdiği beyin ameliyatının ardından dinlendiği evinde, kalp krizinden hayatını kaybetmişti. Dr. Luque'ye henüz resmen herhangi bir suçlama yöneltilmezken, doktor ihmal iddialarını reddediyor.

(Sputnik, BBC Türkçe)

Kategoriler

Güncel