Hava Durumu

İspanya'yı fethettiler

Farklı projelere imza atarak topluma örnek olan Bursalı özel öğrenciler. "Erasmus ve KA102 Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği" kapsamında İspanya'nın Malaga şehrinde Bursa'yı temsil etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2018 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2018 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İspanya'yı fethettiler

Bilal KAYAALTI

İspanya'nın Endülüs Bölgesi'nde yer alan Marbella'ya (Malaga) giden Saibe Durmaz Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerine yeni kültürlerle ve yeni insanlarla tanışma, Malaga'da ki ASPANDEM kurumu öğrencileriyle ortak atölyelere katılma ve staj yapma şansı tanıdı. 10 öğrenci ve rehberlik eden öğretmenlerle birlikte gerçekleşen eğitim amaçlı yurtdışı gezisi 15 gün sürdü. 

EL HAMRA SARAYINA HAYRAN KALDILAR

Proje kapsamında mesleki ve kültürel anlamda birçok etkinliğe katılan öğrenciler kültürlerarası diyalog geliştirime fırsatı yakalarken, uluslararası geçerliliğe sahip Erasmus+ KA1 katılımcı sertifikalarını almaya da hak kazandı. Mesleki özel eğitim alanında da önemli gözlemlerde bulunan Saibe Durmazlı öğrenci ve öğretmenler, hem Bursa'yı hem de Türkiye en iyi şekilde onurunu yaşadılar. Saibe Durmaz Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdiresi Salise Ayhan "Eğitimci ve öğrencilerimiz ev sahibi İspanya ortağımız tarafından ağırlandık. Endülüs bölgesinde birçok otantik ve tarihi şehri ziyaret ederek kültür alışverişinde bulunduk ve buraların tarihi ve coğrafi güzelliklerine tanık olduk. İslam tarihinin Avrupa'da ki en önemli merkezlerinden olan Elhamra Sarayı da bu yerler arasına yer aldı. Eğitimcilerimiz aynı zamanda Pablo Picasso'nun doğduğu ve şu an resim müzesi olarak kullanılan evi gezme fırsatı yakaladı" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.