İSO bir haftada 1000 kişiyi işe yerleştirdi

İSO bir haftada 1000 kişiyi işe yerleştirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iş dünyasına istihdam seferberliği çağrısına destek büyüyor.

Kamu ve özel sektör şirketleri verdikleri istihdam sözünü yerine getirmeye başladı. Son günlerde yapılan istihdamla ilgili ilk net rakam İstanbul Sanayi Odası’ndan geldi. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, 152 şirketin bir haftada bin kişiyi işe aldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Şubat'ta katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomik Şurası'nda yaptığı 'İstihdam seferberliği' çağrısı çığ gibi büyüyor. 7 Şubat'tan bu yana iş dünyasının verdiği istihdam sözü 1 milyonu aştı. Bu süre içinde verilen sözleri yerine getirmek için harekete geçen firmalar da oldu. Sanayicilerden istihdam seferberliğine ilk net katkı ise İstanbul Sanayi Odası'ndan geldi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Odamızın ve üyelerimizin çabalarıyla yaratılan yeni istihdam sayısı bir haftada 152 firmada 1.000 kişiyi aştı. Önümüzdeki günlerde bu sayının arzu ettiğimiz ölçüde daha da yükseleceğinden kuşku duymuyorum” dedi.

DANIŞMA MASASI OLUŞTURULDU

Oda bünyesinde istihdam seferberliği danışma masası da oluşturuldu. Erdal Bahçıvan firmaların istihdam teşvikleriyle ilgili bilgi almak ve istihdam sağlayan firmalar listesinde yer almak için bu masa ile iletişime geçebileceğini söyledi.
Eleman arayan firmaların da buraya başvurabileceklerine dikkat çekildi. Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım'ın konuk olarak katıldığı İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi şubat ayı olağan toplantısında konuşan Bahçıvan, “Ülkemizde işsizliğin düşmesi, istihdamın artması, toplumsal huzurun gelişmesi, ekonominin çarklarının dönmesi son derece önemli” değerlendirmesi yaptı.

343 ÜYEYE NEFES

Toplantıda TOBB'un başlattığı nefes kredisi kampanyasının yansımaları da ele alındı. Erdal Bahçıvan, “Toplam 75 milyon liralık kredi hacmi oluşturarak bu kampanyaya katıldık. Geçen sürede 343 üyemiz yaklaşık 50 milyon liralık kredi kullandı. Türk Eximbank'ın nitelikli ihracatı artıracak, ihracata dayalı yatırım kredilerini KGF ile birlikte destekleyen bir vizyonu olması gerekiyor. Sağlanan desteklerde sektörel bazlı bir yaklaşımın ön plana çıkması gerekli. Kredi ve sigortada sektör özelinde uygulama olmalı. Ayrıca risklerin yüksek olduğu ülkelere yönelik ihracat kredi sigortası başvuruları özel bir değerlendirmeye tabi tutulmalı" dedi. Bu talebe cevap veren Eximbank Genel Müdürü Yıldırım, alacak sigortası konusunda geniş kapsamlı bir çalışma yaptıklarını ve bu sorunu çözeceklerini anlattı.

YENİ ŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.