Dolar

32,3264

Euro

35,0746

Altın

2.300,17

Bist

8.994,25

İsmet Yılmaz: İnönü'den bahsetmemek olur mu?

Müfredattan İsmet İnönü'nün çıkarıldığı yönündeki iddialara da yanıt veren Bakan Yılmaz, 'Birinci İnönü Savaşı'ndan, İkinci İnönü Savaşı'ndan bahsedip de İnönü'den bahsetmemek olur mu?' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-20 19:24:04

İsmet Yılmaz: İnönü'den bahsetmemek olur mu?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara Fen Lisesi'nde düzenlenen karne töreninde yeni müfredat taslağıyla ilgili bilgiler verdi.

İsmet İnönü'nün yeni müfredatta yer almamasının, söz konusu olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Birinci İnönü Savaşı'ndan, İkinci İnönü Savaşı'ndan bahsedip de İnönü'den bahsetmemek olur mu? Lozan Anlaşması'ndan bahsedeceksiniz, bu ülkenin bağımsızlığını sağlamış bir anlaşma, İnönü'den bahsetmeyeceksiniz; olabilir mi? Atatürk rahmetli 38'de ölmüş, yerine bir cumhurbaşkanı seçilecek. İkinci cumhurbaşkanı İnönü olmuş, ondan bahsetmemek olur mu? Dolayısıyla her iki konuda da söyledikleri doğru değil" diye konuştu.

Yılmaz, müfredatla ilgili diğer eleştirilerle ilgili şöyle konuştu:

"Herkesin dile getirdiği husus üç; birisi Atatürkçülük, birisi İnönü diğeri de evrim teorisi. Demek ki diğerleri hakkında söyleyecek hiçbir kelimeleri yok. Bu da demektir ki biz çok doğru yaptık. Atatürk'ün sözü var. 'Cumhuriyet benim en büyük eserimdir' diye. Eğer siz, cumhuriyeti güçlendirirseniz Atatürk'e hizmet ediyorsunuz, Atatürkçülüğün yolundasınız, onun ilkelerini yaşatıyorsunuz demektir. Yine görüyorum. Bu müfredatta öğretmenlerin görüşleri alınmadı, deniyor. Kesinlikle o da doğru değil. Şu ana kadar çerçeve, taslak. Lütfen inceleyin, bakın. Bu taslağı katkılarınızla daha iyi hale getirelim, diyoruz. 'Bu taslakta öğretmenlerin görüşü alınmadı'. Doğru değil. Bütün çalışanlar öğretmenlerimiz. Türkiye'de bu ana kadar her seçime giderken, anket yaparlar. 'Bu anketörlerin gelip, hiçbiri beni görmedi, bana sormadı'. Bana sormadı, diye bu anket doğruyu yansıtmıyor; diyebilmek mümkün mü? İlla ki bir işin doğru olduğunu kabul etmek için anketörün size mi gelmesi lazım?"

Haber Ara