Çay Tv'ye konuşan ünlü sanatçı Trabzonspor'un kendisi için sevda olduğunu söyledi. Kendisine bazen Rizeliler'in bu nedenle kızdığını söyleyen Türüt "Bana kızacağınıza İstanbul takımlarını tutanlara kızın. Ben Karadeniz'in takımını tutuyorum." ifadelerini kullandı. İşte Türüt'ün açıklamaları; Rizespor'u tabi ki seviyorum. Rize bizim canımız ciğerimiz. Ancak rekabet anlamında dört büyüklerde her zaman Trabzonspor başa oynamıştır. 

Biz Karadenizli olarak rekabeti seven adamız. Rize'nin öyle bir iddiası hiç olmadı ki. Düşmesine üzülürüm. Trabzonspor Rizespor maçında Rize'yi tutarım. Bana Trabzonspor sevdamdan dolayı Rizeli hemşerilerim tepki vermeleri ağrıma gidiyor. Bana diyeceğinize Beşiktaş'ı Fenerbahçe'yi Galatasaray'ı tutanlara kızsanıza. Biz aynı tarlanın lahanasıyız. Trabzon'u tutmaktan daha doğal ne olabilir. Trabzonlular hiç bir zaman "bu İsmail Türüt Rizeli'dir bizim konserimize, düğünümüze gelmesin" demedi ki, böyle ayrım yapmadı ki. Ben niye yapayım. Ben Trabzonsporluyum bunu kimseyle tartışmam. 

Açıklamaların tamamı; Biz Mehmet Ali Yılmaz döneminde dünyanın her yerine maçlara 150 kişi grupla giderdik. Bir gün Roma'ya gidiyoruz. Kalktık uçakta horon oynadık. Pilot geldi dedi ki "Beşer beşer oynayın uçak düşecek"... Trabzonspor ayrı bir sevdadır. İstanbul takımlarına geçit vermeyen bir kaledir. Karadenizli bundan gurur duymayacak da nerden duyacak. Filmlere konu oldu, efsane oldu. Şenol Güneş'le İbrahim Cevahir'in cenazesinde görüştük. Dedim onaki " Şenol Hoca Beşiktaşlı değilim senin için Beşiktaş'ı seviyorum". Ama tabi Trabzonsporluyuz. Trabzonspor'un yetiştirdiği çok hocalar var. Hami, Giray hocalar var. Bunlara sahip çıkmak lazım. Trabzon'un bir yerinden tutturmak lazım. Al Giray hocayı getir Rizespor'un başına. Demek istediğim kendi değerlerimize de sahip çıkalım... 

Editör: TE Bilişim