Kurultayın gündemi olan maddelerden bazıları kabul edilirken bazıları ise delege engeline takıldı.

Genel Başkanın görev süresi uzadı.

Habererk İmtiyaz sahibi İsmail Türk, İYİ Parti Tüzük Kurultayı sonrası sosyal medya  hesabından yaptığı açıklamada "Bugün İYİ Parti tüzük kurultayından sonra, Meral Akşener üç dönem yetmezmiş gibi görev süresini uzattırdı. Ve buradan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr.Devlet Bahçeli'den özür diliyorum. Kendisine böyle bir yalancı ile muhalefet ettiğimiz için...!" dedi.

İsmail Türk daha sonra yaptığı açıklamada " Biz Devlet Bahçeli'ye muhalefet ederken, bize karşı yapılan anti demokratik uygulamaları,Ülkücüler'in yenilen hakları, daha demokratik bir siyasi parti isteği ile yola çıkmıştık.

Süreç bizi yeni parti kuruluşuna kadar götürdü. Bu noktada Meral Akşener'in yukarda belirttiğimiz durumların aynısını ve hatta daha fazlasını yapacağını söyleseler güler geçerdik.

Devlet Bahçeli'ye  Meral Akşener gibi biri için muhalefet ettiğimiz için özür diliyorum.

Partisiz bir Ülkücü olarak, İYİ Parti içinde bile  ülkücüleri on parçaya bölen Meral Akşener'in yanında durarak, Devlet Bahçeli'ye muhalefet ettiğim için özür diliyorum.

Ülkücülerin hayallerini yıkan, onları umutsuzluğa iten Meral Akşener'in yanında durduğum için MHP'li dostlarımdan özür diyorum.

Bahçeli'ye karşı çıktığımız durumların yüz mislisini daha fazlasını yapan Meral Akşener'i bu noktaya taşınmasına yardım ettiğim için Ülküdaşlarımdan özür diliyorum.

Akşener'in gerçek yüzünü bu kurultayda daha net görmüş olduk. 
 

Başta Devlet Bahçeli'den ve tüm ülküdaşlarımın haklarını helal etmesini rica ediyorum." dedi.

Editör: TE Bilişim