Atatürk'ü Anma Töreni, Valilik Tören Alanı Atatürk Anıtı önüne Vali Kemal Çeber ve akabinde Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin' in çelenk koymasıyla başladı.

Düzenlenen anma programına Vali Kemal Çeber ile birlikte Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Sekücü, Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman, Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, Vali Yardımcıları Ahmet Dalkıran, Abdullah Şen, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı J. Albay Hakan Dedebağı, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri, emniyet ve askeri personel, şehit aileleri ve gazi dernekleri yönetimleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Rize'deki Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı Rize'deki Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

Çelenk sunma törenin ardından, saatler 09.05'i gösterdiğinde çalınan eş zamanlı sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 81.yılında bir kez daha saygı ile anıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından göndere çekilen Türk Bayrağı yarıya indirildi. Anma programı İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa il protokolünün katılımları ile devam etti.

TOBB Fen Lisesi tarafından hazırlanan anma programı kapsamında, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Okul müdürü Tekin Işık'ın açılış konuşmasından sonra TOBB Fen Lisesi tarih öğretmeni Umut İpekçi ve İl Jandarma Komutanlığı adına Jandarma Binbaşı Umut Tunalı günün anlam ve önemine dair birer konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği; resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Programda öğrenciler tarafından şiirler okunarak, Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi, Atatürk Oratoryosu ve bir kısa tiyatro sahnelendi.

Programın sonunda Vali Kemal Çeber, programda görev alan öğrencilerle ve öğretmenlerle bir araya gelerek 'Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihte eşine ender rastlanan liderlerdendir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 81. Yıl dönümünde saygıyla ve rahmetle birlikte andık. Atamıza duyduğunuz büyük sevgiyle, derin bağlılıkla sergilediğiniz çalışmaları izlerken sizlerle gurur duydum.Atamızın izinde Türkiye'nin çağdaş medeniyetler seviyesine çıkartılması noktasındaki nihai amacını aklımızda tutmamız gerektiğine inanıyorum. Türkiye'nin kalkınması için sizlere tavsiyem yeni fikirlere, yeni düşüncelere açık olmanız ve Atatürk'ün çağdaş medeniyetler noktasına çıkma idealini benimsemenizdir' dedi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise 'Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete irtihalinin 81. yıl dönümünde saygıyla yad ediyorum. İstiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıkan Cumhuriyetimizin banisi ve silah arkadaşlarına rahmet diliyor, tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum. Bizler Cumhuriyetimizin ideallerini ve hedeflerini, aziz milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için azimle çalışmalıyız. En büyük arzumuz, şehit ve gazilerimizin emaneti olan bu vatanı muhafaza etmek, aziz milletimizle bu emaneti daha yükseklere taşımak, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaştırmaktır. İnanıyorum ki ülkemiz küresel bir aktör olma yolunda emin adımlarla ilerleyecek ve her geçen gün daha da güçlenecektir' diye konuştu.

Anma Programı İl Jandarma Komutanlığınca hazırlanan Atatürk konulu fotoğraf sergisinin ziyaret edilmesiyle sona erdi.

FOTO GALERİ

Editör: Haber Merkezi