"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İslâmiyet önce Müslümanlar arasında yayılsa...

Ali FERŞADOĞLU
21 Ekim 2020, Çarşamba
Gayr-i müslimlerin Müslüman olması bizi heyecanlandırır, son derece mutlu eder. Rus, Alman, İtalyan, Fransız, Amerikalı, Arjantinli, Meksikalı, vs., vs. araştırarak, sorgulayarak Müslüman oluyorlar. Ve öylesine bir samimiyetle İslâma sarılıyor ki, şöyle demekten kendimizi alamıyoruz: “Biz ne zaman onlar gibi araştırıp, sorgulayıp Müslüman olacağız!”

Ve keza, yeni Müslüman olanlar tesettüre, namazlara öylesine sarılıyorlardı ki, nadiren de olsa işverenlerin, “Burada namaz kılamazsın ya namaz, ya iş!” tekliflerine “Namaz!” deyip o an işi bırakıyorlar! 

Ama, anadan doğma Müslüman tanırım, “Ya iş, ya namaz!” teklifine, “İş!..” diyorlardı.  

Ve “Kaza ederim!” diye kendilerini avutuyorlardı! (Umre yolunda bile, “Şimdi yoldayız, sonra kaza ederiz!” diyorlardı.) Sonra, kaza namazları da kazaya uğradı! 

İslâmiyet ecnebilerden önce bizim aramızda yayılsa onlar fevc, fevc İslâmiyete koşacaklardır. Diğer taraftan, masumlara zulmeden öyle canavar, zalim, sözde Müslüman tanırım, insanlığımdan utanırım! Ecnebiler “Böyle bir dine niye gireyim!” diye düşünmez mi? 

İşte Bediüzzaman bunun için, “Ey muhataplarım! Ben çok bağırıyorum. Zira asr-ı sâlis-i aşrın (yani on üçüncü asrın) minaresinin başında durmuşum; sureten medenî ve dinde lâkayt ve fikren mazinin en derin derelerinde olanları camiye dâvet ediyorum.” diyor. (Bediüzzaman, Münâzarât, Enstitü/internet, s. 89) 

Ve ilâve ediyor: “Eğer biz ahlâk-ı İslâmiyenin ve hakaik-ı îmaniyenin kemalatını ef’alimizle izhar etsek, sair dinlerin tabîleri elbette cemaatlerle İslâmiyete girecekler; belki küré-i arzın bazı kıt’aları ve devletleri de İslâmiyete dehalet edecekler. (Bediüzzaman, Tarihçe-i Hayat, s. 80) 

Ki, sonradan Müslüman olanların çoğu, “Bizi Müslümanların samimiyeti, dürüstlüğü, yardımlaşması, aile bağlarının güç olması cezbettiğinden İslâmiyeti araştırdık ve kabul ettik!” diyor. 

Gerçekten İslâmiyetin yayılmasını istiyorsak-ki, her Müslüman ister-önce dürüstlük, doğruluk, muhabbet, dayanışma gibi güzel ahlâkı kendi aramızda yaymalı değil miyiz?

Okunma Sayısı: 1550
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ahmet Polat Yilmaz

    21.10.2020 12:16:57

    Rabbim razı olsun . Yazı çok güzel . Geldik gidiyoruz halimiz perişan. Acaba gûzel günler görebilecek miyiz. İslamiyet'in baharı gelirmi acaba.

  • Ramazan ÇALIŞAN

    21.10.2020 11:28:24

    Ben bütün mevcudiyetimle, bunlarla mücadele ederek gençleri ve müslümanları İmana davet ediyorum.Bediüzzaman'ın burada müslümanları imana davet etmesi,islamiyetin müslümanlar içnde hakkı ile anlaşılmadığı ve yaşanmagığını gösteriyor.Sizinde ifade buyurduğunuz gibi,İslâmiyet ecnebilerden önce bizim aramızda yayılsa onlar fevc, fevc İslâmiyete koşacaklardır. Her müslümanı kendini hesaba çekmeye ve derinden düşünmeye sevk eden bir konu.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı