Çorum Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, Hicret’in 61. yılında kutsal Muharrem ayının 10. günü (10 Ekim 680) yaşanan Kerbela Olayı’na ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Hz. Muhammed’in ebedi âleme göçüşü üzerinden 48 yıl geçtikten sonra, O’nun ciğerparesi, torunu Hz. Hüseyin ve ehlibeytten 70 kişinin akıl almaz işkenceler yapılarak şehit edildiklerini hatırlatan Turhan Candan, “O gün İslâm âlemi arasına ekilen nifak tohumları, mümin gönüllere kan ve gözyaşından acılar verdi.” dedi.

Kent Konseyi adına yaptığı açıklamada Candan şu görüşleri dile getirdi: “Matemimiz mazlumlar içindir. Zulme karşı dik durmayı şiar edinmek içindir. Başta Yezid olmak üzere tüm zalimleri lanetlerken, bu gün başta Suriye, Filistin,  Yemen, Irak, Arakan, Mısır ve Doğu Türkistan olmak üzere yeryüzünde haksız yere kan döken, can yakan tüm zorbaları, tüm zalimleri ve tüm Yezid fikirlileri de lanetliyoruz. Aziz Kerbela Şehitlerimizi rahmetle yâd ederken; kinden, intikamdan, zulümden, kandan ve gözyaşından uzak, huzur dolu bir dünya temennisi ile Muharrem Ayını ve hassaten Aşure Günü bu şuurla idrak etmemiz gerektiğini deklare ediyoruz.

Asırlık acılarımızı; bir daha böyle acılar yaşanmaması adına hatırlarken, bu acılardan ders almamız gerektiğine olan inancımızla, bu mübarek ayın; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmesini, başta şehrimiz ve ülkemiz olmak üzere tüm insanlığa huzur getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyoruz.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim