İşlemci üreticisi Graphcore, 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu

İngiltere'nin Bristol şehrinde 2016 yılında Nigel Toon tarafından kurulan Graphcore girişimi, 150 milyon dolarlık bir yatırım aldı.
İşlemci üreticisi Graphcore, 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu

İngiltere merkezli bir yonga ve işlemci üreticisi olarak karşımıza çıkan Graphcore, önemli bir yatırım aldığını duyurdu. İngiltere'nin Bristol şehrinde 2016 yılında Nigel Toon tarafından kurulan Graphcore girişimi, 150 milyon dolarlık bir yatırım aldı.

Bugüne kadar aldığı yatırımı 450 milyon doların üzerine çıkaran Graphcore, değerlemesini ise 1,95 milyar dolar seviyelerine kadar çıkarmayı başardı. Karşılaştırmak gerekirse 2018 yılının Aralık ayında seri D yatırım turunu tamamlayan Graphcore, değerlemesini 1,7 milyar dolar olarak açıklamıştı.

Graphcore tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, alınan yatırımı araştırma - geliştirme çalışmaları için harcayacak. Özellikle yapay zeka ile entegre bir şekilde çalışabilecek işlemciler tasarlayan Graphcore'un yeni yatırımına Baillie Gifford, Mayfair Equity Partners ve M&G Investments'ın katıldığını da ekleyelim.

Şirketin eski yatırımcıları arasında bulunan Merian Chrysalis, Ahren Innovation Capital, Amadeus Capital Partners ve Sofina da yatırıma katıldı. BMW, Microsoft, Atomico, Demis Hassabis ve Sequoia'nın Graphcore girişiminin eski yatırımcıları arasında olduğunu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.