İSKV: PYD/YPG Süryanilere baskı yapıyor! Fırat'ın doğusuna harekatı destekliyoruz

İstanbul Süryani Kadim Vakfı, Suriye’de PYD/YPG terör örgütlerinin, hakim olduğu bölgelerde Süryanilere sistematik olarak baskı yaptığını, Süryani gençleri zorla kaçırdığını ve Süryani okullarını kapatıp Süryanileri Suriye’yi terk etmek zorunda bıraktıklarını vurgulayarak Türkiye’nin Fırat'ın doğusunda güvenlik gerekçesi ile yapılması planlanan harekatını destekllediklerini bildirdi.

Giriş Tarihi 21 Ağustos 2019, 12:11 Güncelleme 21 Ağustos 2019, 12:26
İSKV: PYD/YPG Süryanilere baskı yapıyor! Fırat’ın doğusuna harekatı destekliyoruz

İÇİNDEKİLER


Suriye'nin kuzey doğusunda Türkiye'nin bölgeye operasyon yapma tehditi korkusuyla sözde Hıristiyanları temsil eden gruplar, yayınladıkları bildiride "Tüm kardeşlerimize acil dua çağrısı yapıyoruz. ABD ve Fransa'nın Suriye'nin kuzey doğusunda bir Türk işgalinden koruma kararı alması için dua etmenizi rica ediyoruz" yazdılar.


İSKV: PYD/YPG SÜRYANİLERE BASKI YAPIYOR
İstanbul Süryani Kadim Vakfı, Türkiye karşısı söz konusu bildiriye ilişkin cevap niteliğinde bir açıklama yayınladı. İSKV'nin açıklamalarında şu ifadelere yer verildi:

Suriye'de PYD/YPG, hakim olduğu bölgelerde Süryanilere sistematik olarak baskı yapmakta, Süryani Gençlerini zorla kaçırmakta, Süryani okullarını kapatmakta ve Süryanilerin çoğunu Suriye'yi terk etmek zorunda bırakmaktadır.

(Video: PKK/YPG'nin Kamışlı'daki Süryani okullarını kapatma kararını protesto eden Hıristiyanlar)

Daha önce birçok Süryani Sivil Toplum Örgütü bu durumu protesto eden bildiriler yayınlamış ve bu coğrafya ile bütünleşmiş olan Kadim Cemaatlerin, Terör Örgütlerinin insafına bırakılmaması gerektiğini açıklamışlardır.



FIRAT'IN DOĞUSUNA OPERASYONA DESTEK
Bu bağlamda Türkiye'nin ABD ile beraber Fırat'ın doğusunda güvenlik gerekçesi ile yapılması planlanan harekatını destekliyoruz.

Bölgede yaşayan Hristiyan gurupların zarar görmemesi için gerekli tüm önlemlerin alınmasını istiyor ve Uluslararası toplumu daha fazla sorumluluk almaya davet ediyoruz.