Çalışma ve İş Kurumu Edirne İl Müdürlüğü, kendi işini kurmak isteyen engellilere ve engellilerin işe uyumları ile istihdamlarını sağlayacak projelere Kurum tarafından karşılıksız hibe desteği verileceğini bildirdi.

Çalışma ve İş Kurumu Edirne İl Müdürü Şengül Çildam, engellilere yönelik farkındalık yaratmak ve Edirne’de faaliyet gösteren engelli derneklerini bilgilendirmek amacıyla çalışma yaptıklarını ifade etti. İl Müdürü Şengül Çildam açıklamalarının devamında; kendi işini kurmak isteyen engellilere ve engellilerin işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayacak projelere karşılıksız hibe desteği verileceğini, özellikle sivil toplum kuruluşları ve işverenler engellilerin işe yerleşmesini veya işe uyumlarını artıracak projeleri hazırlamaları halinde finansal destek verileceğini, söz konusu fonun yönetiminden sorumlu olan Komisyona sunulacak projeler ile girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere toplamda 36 bin TL’ye kadar hibe desteği verileceğini açıkladı.

Çalışma ve İş Kurumu Edirne İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Engellilere Yönelik Hibe Desteği Programı kapsamında destek verilecek alanlar şu şekilde belirtildi:

“1. Kuruluş işlemleri desteği: İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar gibi masraflar için en fazla 2.000 TL.

2. İşletme gideri desteği: Kurulan işletmeye 12 ay boyunca fatura karşılığı olmak üzere işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma) en fazla % 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamdaenfazla4.000.

3. Kuruluş desteği: İşletmenin kuruluşundan itibaren fatura karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, sarf malzemesi, ofis malzemesi gibi maliyetler için en fazla 30.000 TL.
Destek verilen proje kapsamında kurulan işletmenin kuruluş tarihinden itibaren en az 2 yıl fiili olarak faaliyetine devam etmesi şart olup aksi durumun tespiti halinde kuruluş desteği olarak yapılan ödemeler yasal faizi ile birlikte geri alınacaktır. Engelliler ikamet ettikleri il içinde uygulanmak üzere proje sunabilirler. Engelli bireylerin fiili olarak kendilerinin işbaşında olacakları projeler desteklenecek olup, engelli birey adına vasi olanların kendi işini kurmasını amaçlayan projeler desteklenmeyecek. Ayrıca emekli olan engellilerin proje başvuruları da kabul edilmeyecek.

Destek verilen diğer konular; Engellinin bir işyerinde iş bulmasını, işe uyumunu, etkin ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayacak destek teknolojileri ile ilgili projelere, engelli bireylerin işe kabulü için hazırlanmasını, işe yerleşmesini, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasınıteminedecekprojelere, engellilerin toplumsal entegrasyonuna ve rehabilitasyonuna hizmet eden, istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlayan mesleki eğitim ve rehabilitasyon amaçlı projelere de finansal destek sunulabilecektir.

Kişiler, www.iskur.gov.tr adresinde bulunan Başvuru Rehberinde belirtilen kurallara uygun olarak hazırlanacak projelerini 09.12.2016 tarihine kadar bulundukları ildeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine, istenilen bilgi ve belgelerle elden veya posta yolu ile teslim etmeleri gerekmektedir. İŞKUR Genel Müdürü Başkalığında tüm paydaş kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan Komisyon tarafından değerlendirilecek olan projelerden uygun olanlara finansal destek verilecektir. Çalışma ve İş Kurumu Edirne İl Müdürlüğünden ve 444 7587 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alınabilir.”