İŞKUR Yalova İl Müdürü Erhan Dede, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile istihdamlarını temel görev olarak gören Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Engellilerin iş bulması, işe uyumunun sağlanması ve işyerinde güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayacak çalışmalarını sürdüklerini söyledi.
İŞKUR Yalova İl Müdürü Erhan Dede, “4857 Sayılı İş Kanunun 30 maddesinde öngörülen kota sisteminde elliden fazla çalışanı bulunan özel sektör işyerlerinde yüzde üç, kamu işyerlerinde ise yüzde dört oranında engelli çalıştırma yükümlülüğü olduklarını” ifade etti. Engelli çalıştıran tüm işyerlerinin teşvik kapsamında olduğu ve çalıştırdığı engellinin işveren payının İŞKUR tarafından ödendiğini dile getiren Erhan DEDE,  “İl Müdürlüğümüzce engelli çalıştırmak isteyen işverenler ile en az yüzde kırk engelli sağlık raporlarını İŞKUR’a ibraz eden, on dört yaşını doldurmuş çalışma istek ve iradesinde olan engellileri her hafta firma ve işverenlerle buluşturacağız.
Dede, “Engellilerimizin çalışma hayatına kazandırılması amaçlı firma görüşmelerimizin her hafta uygulandığını ancak haftanın ilk işgünü yapılan uygulamanın işveren ve engellilerimizden gelen talep üzerine her hafta Salı günü saat 15.00’de uygulanması kararlaştırılmıştır. Bu uygulama ile işverenin engelli açığı kapatılırken, diğer taraftan çalışma hayatına katılmak isteyen engellilerimizin istihdamını sağlamış oluyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim