Hava Durumu

:

:

:

İŞKUR Kampüste Toros Üniversitesi'nde

05 Aralık 2019 Perşembe 16:05

SONMANŞET.COM- İş Dünyası ile Üniversitelileri buluşturan “İŞKUR Kampüste” etkinliği, Toros Üniversitesi'nde gerçekleşti.

İŞKUR Kampüste Toros Üniversitesi'nde

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- İş Dünyası ile Üniversitelileri buluşturan “İŞKUR Kampüste” etkinliği, Toros Üniversitesi’nde gerçekleşti.

“İŞKUR Kampüste” mottosuyla hareket eden ve üniversite öğrencileri ile iş dünyasını bir araya getiren etkinlikler düzenleyen İŞKUR, 3 Aralık 2019 Salı günü Toros Üniversitesi 45 Evler Kampüsü’nde öğrencilerle buluştu. Etkinliğe, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Zeren, Mersin İŞKUR İl Müdürü Halil Bozkurt, NOAX Otel Genel Müdürü Dilek Karaca, MEDICALPARK Genel Müdür Yardımcısı Uğur Mirza, AKYÜREK Makine Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Cüneyt Akdeniz ve ARKAS Lojistik İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Birce Gökmen ve çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım sağladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte, açılış konuşmalarını yapan İŞKUR Mersin İl Müdürü Halil Bozkurt, işe alınma sürecinde öğrencilerin her zaman yanında olduklarını dile getirdi. Bozkurt, “İŞKUR olarak, geçen seneden beri geleceğin meslekleri dediğimiz mesleklerde iş başı eğitim programlarının süresini 9 aya çıkardık. İŞKUR Genel Müdürlüğümüz ve Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından organize edilen ‘Geleceğin meslekleri Mersin’de’ adında 2 ya da 3 kurs düzenlemeyi düşünüyoruz. 2020 içerisinde bu konuyu sizlerle paylaşacağız. ” diyerek geleceğin meslekleri ile ilgili bilgiler verdi.

Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, işe alınma sürecindeüniversite diplomasının yeterli olmadığını bunun yanında öğrencilerin kendilerini geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından İŞKUR Mersin İl Müdürlüğü ve Toros Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Kubilay Baransel, ‘İŞKUR Kampüste’ adlı sunum yaptı. Baransel,İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı’nın mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırdığını ve program sonunda uzun süreli istihdam imkânı kazandırdığını söyledi.

EPATİ Bilişim Yönetim Kurulu BaşkanıÖzkan Kırık, günümüzde her türlü sistemin online olması nedeniyle iletişim alt yapısını iyi tanınması gerektiğini vurguladı. Kırık, “Bağlantı problemleri yaşandığında ‘Sorun Çözme’ işlemleri için network bilginizin olması gerekiyor. Siber güvenlikle ilgili kendimizi sürekli geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

Turkcell Kurumsal Bölge MüdürüAli Erkan Şahin ise; öğrencilerin seçtikleri alanlarda yeterli bilgiye sahip olmaları ve kendilerini sürekli geliştirmeleri gerektiğine vurgu yaptı. İş bulma sürecinde kişisel networkün önemine de vurgu yapan Şahin, iş hayatı hakkında öğrencilere tüyolar verdi.

Açılış konuşmalarından ardından, “İş Dünyası Profesyonelleri Üniversitelilerle Buluşuyor”konulu panel gerçekleşti. İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Beril Yamaç’ınmoderatörlüğünde gerçekleşen panelde, NOAX Otel Genel Müdürü Dilek Karaca, MEDICALPARK Genel Müdür Yardımcısı Uğur Mirza, AKYÜREK Makine Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Cüneyt Akdeniz ve ARKAS Lojistik İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Birce Gökmen;öğrencilerin üniversite sonrası iş hayatı ile ilgili sorularını cevapladı.

Panelin ardından, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Kubilay Baransel’e, EPATİ Bilişim Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Kırık’a, Turkcell Kurumsal Bölge Müdürü Ali Erkan Şahin’e, NOAX Otel Genel Müdürü Dilek Karaca’ya, MEDICALPARK Genel Müdür Yardımcısı Uğur Mirza’ya, AKYÜREK Makine Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Cüneyt Akdeniz’e ve ARKAS Lojistik İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Birce Gökmen’e plaketlerini takdim etti.

Etkinlik sonrası, 45 Evler Kampüsü’nde yer alan iki derslikte İŞKUR danışmanları ve öğrencilerin oluşturduğu atölye çalışmaları yapıldı.

 

 

Okuyucu Yorumları

(0 yorum)
600
Gönder
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sonmanset.com sorumlu tutulamaz.