Mevzuat

İşkur İMD Alımına Mülakat Şartı Getirildi

21 Haziran tarihli ve 30455 sayılı Resmi Gazete yayımlandı. Resmi Gazete’de ”Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esasların Yürürlüğe Konulması Hakkında Kararlar yayımlandı. 

IMD ALIMLARINA MÜLAKAT ŞARTI GETİRİLDİ

Resmi Gazete’de yayımlanan kararlar arasında, İşkur bünyesine alımı yapılacka İş ve Meslek Danışmanları alımlarına mülakat getirilmesine ilişkin karar yayımladı. Söz konusu karara göre, KPSS puan sıralamasına göre oluşacak adaylar arasından alım yapılacak pozisyonların üç katı kadar aday mülakata çağrılacak. Resmi Gazete’de yer alan karar metnini siz okuyucularımza aktarıyoruz. 

Resmi Gazete’de Yer Alan IMD Alımlarına Mülakat Getirilmesine İlişkin Karar

”Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünde bu esaslar kapsamında istihdam edilmek üzere alınacak iş ve meslek danışmanı unvanlı sözleşmeli personel, yukarıdaki hükümlere bağlı olmaksızın KPSS (B) grubundan yetmiş ve üzere puan alanlardan puan sırasına konulmak kaydıyla alım yapılacak her bir pozisyon sayısının üç katına kadar çağırılacak adaylar arasından, anılan Genel Müdürlükçe belirlenecek usul ve esaslara göre yapılacak yazılı ve/veya sözlü sınav sonucuna göre çalıştırılır.”

Kamupersoneli.net olarak daha önce yapmış olduğumuz haberde İşkur İMD ve Büro Personeli alımında mülakat ısrarı nedeniyle mi gecikiyor diye sorumuştuk. Yapmış olduğumuz haberimiz doğru çıktı ve İşkur İMD alımına mülakat şartı getirildi.

Bir Yorum

  1. Neden kurum içi imd alımında yaş şartı konulmuyor? 5 senedir atama bekliyoruz. 35 olduk. Lütfen Serhat Bey yıllardır Fetöden dolayı atanamadık. Cafer Beye iletin bu durumu. 2010 KPSS’den beridir başımıza gelmeyen kalmadı. Nasıl bir iştir bu?

  2. Arkadas niye mulakat sarti getiriolar. Oncekileri ve kurum icinden atadiklarini mulakatla mi aldilar. Bize gelince mulaakat. Mulakat varsa umudum hic mi hic kalmadi. Kimin torpili varsa o atanir mulakat demek torpil demek. Yine isimiz Allaha yani atanamayacaz.

  3. Mülakat geririldi diyor bu da yaş şartı kaç olur diyor.. sence hangisi önemli
    Torpilim varmı düşünceğine
    Oyunuzu ona göre verin

  4. Eğer yaş şartını da getirirlerse bizden 4 oyu alırlar bu pazara çok beklesinler!! İlanı da çıkarmasınlar bakalım. Yetti artık yaa! 81 küsür puanım var, torpilim yok, yaşım 35…

  5. YILLAR ÖNCE PROSEDÜR NEYSE BAKARIZ GEREKENİ YAPARIZ DEDİLER YAPTILAR YAPACAKLARINI BİNLERCE İŞSİZ İMDYİ MAĞDUR ETTİLER BUNUN VEBALİNİ NASIL ÖDEYECEKLER, MÜLAKAT OLURSA TORPİLİN AĞABABASI OLACAK DİYE YIRTINDIK DİNLEYEN YOK ŞİMDİDEN SÖYLÜYORUM BU İMD ALIMI LEKELİ ŞAİBELİ OLACAK İŞE İHTİYACI OLANI DEĞİL DE YİNE VİTRİNE MANKEN SEÇECEKLER ATANANLAR DA İŞSİZ İÇİN İŞ BULACAK EMPATİ KURACAK,BEŞ YIL BEKLETİP BİZE BUNU REVA GÖRENİ SEÇİMLERDE BEN DE UNUTMAYACAĞIM OYUMU KULLANIRKEN DAHA DETAYLI DÜŞÜNÜP ÖYLE KULLANACAĞIM,ZATEN ARKA ÇIKACAK Bİ DAYIMIZ DA YOKTU OLSA DA BU ZANMANA KADAR BULAŞMADIM RABBİM BU SAATTEN SONRA DA BULAŞTIRMASIN, HARAM LOKMA YEDİRMESİN AYNI ZAMANDA 2010 KPSS MAĞDURUYUM Bİ UMUTLA BU BELGEYİ ALMIŞTIM, BEŞ YILIMIZ HEBA OLDU GİTTİ YANIYORUM YANIYORUM ONA YANIYORUM Bİ SÜRÜ SORUNLARLA BOĞUŞMAKTAN BELİRSİZLİKTEN KPSS PUANLARIMIZ DA DÜŞTÜ BUNLARIN HİÇBİRİNİ BU USUL VE ESASLAR KADAR DİKKATE ALMAMIŞLAR,LÜTFEN BU YORUMLARI DA GEREKLİ YERLERE İLETİN, YAYINLAYIN GÖRSÜNLER.

  6. mülakat ve baraj şartları genelde büro personeli alımlarında olurken imd alımında istenmesi çok enteresan,bu kurumun personel alımları hep olaylı,ben daha önceleri bu kurumun geceyarısı ilan koyup gündüz ilanı kaldırdığını biliyorum,vukuatlı bi kurum

  7. Şu dönemde bu mülakatlardaki komisyon üyeleri kim olacak her kurumdan fetöden ihraç edilen gözaltına alınanların olduğu bir dönemde Allah aşkına mülakatlar nasıl sağlıklı olacak birisi çıksın açıklasın şu şu sebepten dolayı mülakat şartı koyduk desin bunu açıklayan da yok işkur alımların sağlıklı olacağına, aynı zamanda hiçbir kimsenin kayrılmayacağına, hak edenin alınacağına dair ikna etmeli, herkes şüphe içerisindeyken de mülakat kesinlikle olmamalıydı, çok yazık oldu çok.

  8. belliydi zaten mülakatı getirecekleri çünkü başka türlü 230 daki gibi nokta atışı bi tercih yapamayacaklardı bazıları, o bazılarının kim olduğu belli anlaşılan ağırlıklarını koymuşlar kuruma

  9. ne zaman ne zaman ne zaman ne zaman ne zaman ne zaman ne zaman çıkacak bu ilan arkadaş yaa. yılan hikayesine dönerdiler.

  10. Sınava girdim sözlü yazılı mülakat yapıldı kpss puanı ne oluyor ve de mülakat benim ailem den oy beklemesinler kpss şartı nedir bu neden ona bağlamıyor tmm demek ki size oy yok sen beni düşünmezsen ben seni hiç düşünmem paramla gittim sınavı kazandim o belgeyi almak için sözlü mülakata girdim bu şartlar nedir

  11. Mulakat olu ca ne olacak puanlari nasil etkileyecek .uc ksti nasil cagrilacak bile birileri anlatdin 70alanda cagrilacakmi neler. Sorukacak

  12. mülakatlar ne zaman açıklanacak,bilgisi olan var mı?bildirirseniz sevinirim.bir de kaç kişi başvurmuş o da açıklanırsa iyi olur