Haber Yorum-EROL TAŞKAN

CHP Milletvekili Tufan Köse’nin partisinden istifa edip İYİ Parti’ye katılan CHP Milletvekilleri arasında yer alması, Çorum siyasetinde şaşkınlığa neden oldu.

Her fırsat ve ortamda CHP Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ve sadakati ile bilinen Tufan Köse’nin partisinden istifası, siyasi intihar olarak görülürken, sebebinin ise sadakatin bedeli-talimatlı istifa olarak yorumlandı.

Bir başka yorum ise CHP’nin Tufan Köse’yi gözden çıkarılanlar listesine koyduğu yönünde olurken, uzun yıllardır CHP’de siyaset yapan Köse’nin bundan sonraki siyasi hayatına, yeni katıldığı İY Parti’den devam edip etmeyeceğini zaman gösterecek.

İstifa ile ilgili basın toplantısında, vekillerin hiç birisinde yeni bir partiye katılıyor olmanın sevinci gözlemlenmezken, yüz ifadelerine yansıyan burukluk dikkat çekiciydi.

Bilinmez, belki de Kılıçdaroğlu özel olarak ikna ettiği vekillerden partileri için fedakarlık yapmalarını rica edip, bunun da karşılığını fazlasıyla göreceklerini vaad etmiş olabilir.

Tüm bu yorumları en iyi doğrulayacak olan elbette zaman olacak. Ancak şu var ki, istifaların ardından İYİ Parti’nin seçimlere katılacağı yönünde açıklamalar gelirken, ‘olan istifa edenlere oldu’ yorumunu da göz ardı etmemek gerek. Siyasetin ne kadar vefa duygusuna önem verdiği de dikkate alınınca, istifa edenlerin siyasi akıbetlerinin CHP’de pek de parlak olmadığı görüşü ağırlık kazanıyor.

İstifaların Çorum özeline yansıyan en dikkat çekici yanı ise, yıllardır Tufan Köse ile parti içi çekişme içinde olanlara iyi bir fırsat doğması olarak görülebilir.

Editör: Haber Merkezi