-

İŞKUR ANLAŞMASI KAPSAMINDA AKSARAY 'DA OPET'TE KADIN İSTİHDAMI

Kurumumuz tarafından sunulmakta olan istihdam hizmetlerinden, aktif işgücü hizmetleri kapsamındaki kurs ve programlardan, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden ve yürürlükte bulunan istihdam teşviklerinden OPET PETROLCÜLÜK A.Ş. bayilik ağında bulunan istasyonların yararlanması ve bu sayede kadınlar öncelikli olmak üzere sektörde ihtiyaç duyulan nitelikte işgücünün temin edilerek istihdamın artırılması amacıyla İŞKUR ile OPET arasında işbirliği protokolü...

İŞKUR ANLAŞMASI KAPSAMINDA AKSARAY 'DA OPET'TE KADIN İSTİHDAMI
16 Ocak 2019 - 10:36
Kurumumuz tarafından sunulmakta olan istihdam hizmetlerinden, aktif işgücü hizmetleri kapsamındaki kurs ve programlardan, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden ve yürürlükte bulunan istihdam teşviklerinden OPET PETROLCÜLÜK A.Ş. bayilik ağında bulunan istasyonların yararlanması ve bu sayede kadınlar öncelikli olmak üzere sektörde ihtiyaç duyulan nitelikte işgücünün temin edilerek istihdamın artırılması amacıyla İŞKUR ile OPET arasında işbirliği protokolü 24/05/2018 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiştir.

 

            Gelinen aşamada yapılan değerlendirmeler sonucunda kadın istihdamının artırılmasına yönelik çalışmalarda söz konusu protokol kapsamında, Aksaray ilimizde OPET PETROLCÜLÜK A.Ş. bayilik ağında bulunan istasyonlar ziyaret edilerek Kurumumuz hizmetlerinden faydalanmaları sağlanmaktadır. Bu kapsamda, Eren Petrol Turizm Ticaret Limited Şirketi işbirliğiyle, Satış Danışmanı mesleğinde 1 kadın katılımcıyla 3 ay süren  işbaşı eğitim programı düzenlenmiştir. Bu program başarıyla sonuçlanmış olup, bayan katılımcı firma tarafından istihdam edilerek bir kadının daha iş hayatında yer alması sağlanmıştır.

 

                      Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü

YORUMLAR

  • 0 Yorum