İSKENDERUN’DA CAMİ VE MESCİTLERDE CUMA NAMAZI KILINMASI İLE İLGİLİ DUYURU

29 Mayıs 2020 Cuma gününden itibaren cemaatle ibadete açılması kararı doğrultusunda İskenderun’da cuma namazının cemaatle kılınabilmesi için aşağıdaki kurallar belirlenmiştir.

📌 Cami ve mescitlerde cemaatle birlikte yalnızca öğle, ikindi ve Cuma namazları kılınacaktır. Diğer vakitlerde münferiden namaz kılmak isteyenler için camiler açık tutulacaktır.

📌 Öncelik cami bahçesi ve avlusu olmak üzere mevsimsel şartlara göre öğle ve ikindi namazı cami içerisinde kılınabilecek; cuma namazları sadece açık alanda kılınacak, cami içleri kapalı tutulacaktır.

📌 Ortak kullanım alanlarını asgaride tutabilmek için abdesthane, şadırvan ve tuvaletler kapalı tutulacak, abdestler evlerde alınarak camiye gelinecektir.

📌 Cami ve mescitlerde namaz kılacak herkesin maske kullanması zorunlu olacak, maskesi olmayan kişilere müsaade edilmeyecektir.

📌 Cami ve mescitlere gelenler, salgın/bulaş riskini azaltmak amacıyla şahsi seccadesini yanında getirecektir.

📌 Namaz kılınacak tüm alanlarda hastalığın bulaşması açısından risk teşkil eden ve dezenfekte edilmesi mümkün olmayan koli, karton, çuval ve hasır vb. yaygılar kullanılamayacaktır.

📌 Aşağıda belirtilen namaz kılınacak alanlarda namaz kılabilecek kişi sayısı belirlenerek ilan edilecek ve ibadet alanında belirlenen sayıya ulaşıldığında sosyal mesafenin korunması amacıyla girişler kapatılacaktır.

İSKENDERUN’DA CAMİ VE MESCİTLERDE CUMA NAMAZI KILINMASI İLE İLGİLİ DUYURU İSKENDERUN’DA CAMİ VE MESCİTLERDE CUMA NAMAZI KILINMASI İLE İLGİLİ DUYURU İSKENDERUN’DA CAMİ VE MESCİTLERDE CUMA NAMAZI KILINMASI İLE İLGİLİ DUYURU İSKENDERUN’DA CAMİ VE MESCİTLERDE CUMA NAMAZI KILINMASI İLE İLGİLİ DUYURU İSKENDERUN’DA CAMİ VE MESCİTLERDE CUMA NAMAZI KILINMASI İLE İLGİLİ DUYURU İSKENDERUN’DA CAMİ VE MESCİTLERDE CUMA NAMAZI KILINMASI İLE İLGİLİ DUYURU

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.