Kariyer Günleri projesi kapsamında İskenderpaşa Ortaokulu’nda her ay bir mezun söyleşi vermeye başladı. Projenin ilk konuğu Trabzon’un duayen gazetecilerinden Turgut Özdemir oldu. Özdemir miniklerle bir araya geldi, sohbet etti, sorularını cevaplandırdı. Söyleşiye Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Şube Müdürü Murat Eskicioğlu, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

İskenderpaşa Ortaokulu’nun eski mezunlarından Gazeteci Turgut Özdemir öğrencilerle bir araya geldi. 

Öğrencilere verdiği söyleşi de, “Bu projenin ilki olmak bizim için çok anlamlı oldu.. İskender paşalı olmak bir ayrıcalıktır. Bu ayrıcalığı ve farkındalığı da sizlere aktarabilirsek siz de İskenderpaşa’lı olmanın onurunu ve gururunu yaşayacaksınız” dedi.

Sosyal Medya 15 Temmuz’da Etkili Oldu

Turgut Özdemir konuşmasında gazetecilik kariyeri ile ilgili bilgi vererek şu ifadeleri kullandı;“ Uzun yıllardır gazetecilik mesleğinin içerisindeyim. Merhum büyüğümüz Suavi Kaptan bizi foto muhabiri yaptı. 4 ay Ankara Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğünde eğitim aldım. Orada görme ile bakmanın arasında ki farklılığı öğrendik. Sadece bölgede değil 18 ülkede de foto muhabiri olarak görev yaptım. Eskiden yazılı ve görsel basın vardı. Ama şimdi buna çok şey eklendi. İnternet medyası var. Anında haberdar oluyorsun. 15 Temmuz’da eğer sosyal medya olmamış olsaydı bazı şeyler bugün olduğu gibi olmayacaktı. Bugün en etkin sosyal medya” ifadelerini kullandı.

Trabzon Basını Güçlü Basın

Özdemir, medya ve Trabzon Basını ile ilgili şu ifadeleri kullandı; “Şuan Trabzon basını Türkiye’nin en güçlü basınlarından biri. Ulusal gazetelerin büroları var. Hocalarınız size medya ile ilgili bir ödev verdiğinde Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni rahatlıkla bulabilir bilgi alabilirsiniz. Trabzon’da yedi tane günlük gazete var ama o gazeteler sadece Trabzon’a gitmiyor. Bayburt’a, Gümüşhane’ye Artvin’e gidiyor. Şimdi birde internet medyamız var. Çok tıklanan anında yenileyebilen canlı yayın yapan sitelerimiz var.”

Sonay ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim