İskender Bayhan: Sonuçlar emekçiler arasındaki huzursuzluğun büyüdüğünü gösterdi

EMEP MYK Üyesi İskender Bayhan seçim sonuçlarını Gündem Özel’de değerlendirdi.

24 Haziran 2019 10:27
Son Güncellenme Tarihi: 24 Haziran 2019 15:52
Paylaş

Emek Partisi İskender Bayhan, Gündem Özel’de Zeliş Irmak’ın sorularını yanıtladı. Bayhan ile seçim sonuçlarını değerlendirdik. EMEP MYK Üyesi Bayhan’ın değerlendirmelerinden öne çıkan bölümler şöyle:

"Sandık darbesinin ardından gelişen süreçte tek adam yönetimi süreci terse çevirmek üzere giriştiği hamlelerde başarılı olamadı.

31 Mart’taki farkı kapatmak üzere oy kullanmayan AKP’lileri sandığa götürmeye çalıştı. Karşı cephede de baskı ve çatışma yaratarak oy kaybı yaratmaya çalıştı. Bu karşılık bulmadı. Hatta bu politikalara karşı hoşnutsuzluğun büyüdüğü ortaya çıktı.

Tek adam ittifakı sadece kaybetmedi. Ciddi bir halk tokadı yemiş oldu. Daha farklı noktaları tartışmaya açacak bir oy farkı var.

Erdoğan, sandığa gitmeme eğilimini yenemedi. Muhalefet cephesi ise sandığa katılımda önemli adım attı.

Seçim öncesi AKP’liler içerisinde ‘sandığa git’ baskısı vardı. Seçime 2 gün kala sandığa gitmemek için şehirden ayrılan AKP’liler vardı.

Hangi propagandayı öner sürerlerse sürsünler, işçi ve emekçiler arasında yayılan huzursuzluğu gidermeye yetmedi.

Başakşehir, Bayrampaşa gibi Cumhur İttifakı’nın etkili olduğu ilçelerdeki değişim dikkat çekici.

Erdoğan ve tek adam iktidarı, iktidarı korumak için her şeyi yapabileceğini her fırsatta gösteriyor. Ancak gelen veriler onları düşündürecektir.

İstanbul seçimi, AKP’ye olan halk desteğinin azaldığını ve azalmaya devam edeceğini gösterdi. Bunun ivmesinin nasıl olacağını ilerleyen süreç gösterecek.

Halkın beklentileri karşılanmadığı oranda kopuş eğilimi de artıyor.

Kürt işçi ve emekçilerin yoğun olduğu ilçelerdeki sonuçlar, Öcalan’dan gelen mektup üzerinden yürütülen propagandanın etkili olmadığını gösterdi.

Saadet Partisinin oylarının da İmamoğlu’na kaydığını görüyoruz. Binali Yıldırım her yerde oy kaybetti. Bu SP’nin seçime girme nedeninin de gereksiz olduğunu gösterdi.

Tek adam ittifakına tepki gösteren İstanbullu işçi ve emekçiler, sandık başında oylarını birleştirdi.

CHP’nin teşekkür konuşmalarında sosyalistleri anmamasının politik bir tercihten kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki dönem de siyasetin oy hiyerarşisine göre süreceğini gösteriyor.

Artık uzun yıllar iktidarda bulunan gücün gerilediği, gerilemenin hızının arttığı ve yeni arayışların ilerleyeceği bir süreç olacak." (EVRENSEL WEB TV)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

23 Haziran İstanbul seçiminin iktidar medyasındaki yansımaları

SONRAKİ HABER

AYÇEP Yöneticisi Ahmet Uslu'ya sosyal medya gözaltısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...