Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

IŞIK: “FAALİYETLERİMİZİ TANITMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

IŞIK: “FAALİYETLERİMİZİ TANITMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

 

1990 yılından bu yana her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanmakta olan Vergi Haftası dolayısıyla Ordu Defterdarı Kemal Işık Vali Seddar Yavuz’u makamında ziyaret etti.

Beraberinde,  Boztepe Vergi Dairesi Müdürü Cabir Akın, Köprübaşı Vergi Dairesi Müdürü Tamer Yurtseven, Gelir Müdür Vekili Ünal Başköy, Altınordu Mal Müdürü Ahmet Atar, Muhasebe Müdürü Erdal Çinicioğlu, Personel Müdürü Anıl Akbal, Özel Kalem Personeli Nihal Yüksel ile birlikte Vali Seddar Yavuz’u ziyaret eden Defterdar Kemalettin Işık, Vergi Haftasında yapılacak etkinliklerle ilgili bilgiler verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Seddar Yavuz, ”Öncelikle Vergi Haftamızı kutluyorum. Anayasalar, toplumsal sözleşmeyi ifade eder. Dolayısıyla vatandaş ile devlet arasındaki ilişkileri de düzenler. Bu anlamda vatandaş olarak haklarımız olduğu gibi, sorumluluklarımız ve yükümlülüklerimiz de bulunmaktadır. Devletin kamu hizmet ve yatırımlarını gerçekleştirebilmesi için gerekli olan en önemli kaynaklarından birisi vergilerdir. Vergi toplamadan kamu hizmet ve yatırımını gerçekleştirebilmek neredeyse imkânsızdır. Devlet, vatandaşının can ve mal emniyetini sağlarken, eğitim ve diğer sosyal haklarını temin ederken, elbette vatandaşın da bu harcamalara geliri oranında katkı sunması kaçınılmaz bir gerçekliktir, kutsal bir görevdir” diye konuştu.

Vergi vermenin, vatanseverliğin en önemli ölçülerinden birisi olduğunu ifade eden Vali Yavuz, “Beyt-ül mal, diye ifade edilen ve kültürümüzde devletin her bir kuruşunun harcanırken dikkatle harcanması gerektiği anlayışına sahibiz. Kamu yöneticilerinin de bu konuda oldukça hassas olduğu hepimizin malumudur. Bu anlamda özellikle vatandaşlarımızın vergilerini severek, isteyerek vermeleri çok büyük önem taşıyor. Diğer taraftan, Hazine ve Maliye Bakanlığımızın son yıllarda geliştirmiş olduğu dijital ortamdaki başvurular ve çözümler, daha çok mükellefleri de memnun ve mutlu eden bir yaklaşıma doğru evrilmiştir. Bu anlamda da Hazine ve Maliye Bakanlığımızın yetkililerini, siz değerli yöneticilerini kutlamak istiyorum.  Bu vesileyle bir kez daha özellikle çocukluktan itibaren, vatandaşlarımızın vergi bilinciyle büyümeleri ve bunu bir yük, boşa giden bir harcama gibi görmeden, vatanına, milletine bağlılığın bir ölçüsü olarak değerlendirmek gerekiyor. İmkânı olup ta vergi vermeyenlerin vatansever olduklarını iddia edemeyiz. Vatanseverliğin en önemli ölçülerinden bir tanesi kazancı oranında vergi vermektir. Türk Halkının, milletimizin ne kadar devletine, milletine düşkün olduğunu da biliyoruz. Dolayısıyla bu konudaki bilincin her geçen gün arttığını da bir kez daha görüyor, çalışmalarınız da kolaylıklar diliyorum. Kazancının, iyi çalışıp kazanan ve kazandığının da vergisini veren tüm kardeşlerimizi tebrik ediyorum, bol kazançlar diliyorum” şeklinde konuştu.

24 Şubat-1 Mart 2020 tarihleri arasında 31. Vergi Haftası'nın kutlayacaklarını söyleyen Ordu Defterdarı Kemal Işık, “Hazine ve Maliye Bakanlığımızın Gelir İdaresi Başkanlığının da benimsemiş olduğu mükellef odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde hizmetlerimizi sürdürmeye devam etmekteyiz. Hizmetlerimizde Hafta dolayısıyla yapacağımız etkinliklerimizde, vergi mükelleflerimizin doğru bilgiye en hızlı şekilde ulaşmalarının sağlanması, yükümlülüklerini yerine getirmeleri anlamında her türlü hizmetin sağlanması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda da vergi bilincinin, vergi şuurunun artırılması anlamında bir dizi aktivitelerimiz, hizmetlerimiz olacaktır. Öncelikle kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaretlerimiz ile üniversitede konferans düzenleme faaliyetlerimiz olacak. Yine vatandaşlarımızın yoğun olduğu alanlarda, AVM’lerde, meydanlarda, sokaklarda, üniversitede stantlar kurarak, bu etkinliklerimizi, faaliyetlerimizi tanıtmaya çalışacağız” dedi.

Defterdar Işık,  Vergi Haftası münasebetiyle Defterdarlık heyetini kabulünden dolayı Vali Seddar Yavuz’a teşekkürlerini sundu. Haber: Furkan TOMAKİN



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli