18 Eylül 2017 20:46

Musul'da yakalanan IŞİD'lilerin eşlerinden 300'ü Türkiyeli

Musul'da yakalanan IŞİD'lilerin eşleri ve çocukları sınır dışı edilecek. 509 kadın ve 813 çocuktan 300'ünün Türkiye vatandaşı olduğunu açıkladı.

Paylaş

Irak yönetimi, Musul'da yakalanan IŞİD üyelerinin eş ve çocuklarının sınır dışı edileceğini açıkladı. Sınır dışı edilecek 509 kadın ve 813 çocuktan 300'ünün Türkiye vatandaşı olduğunu belirtildi.

DW Türkçe'nin haberine göre bir Ninova Vilayeti Meclisi üyesi, IŞİD'lilerin eş ve çocuklarının Tel Kaif'teki bir gözaltı merkezine götürüldüğünü ve Iraklı güvenlik güçlerinin koruması altında olduğunu belirterek, sınır dışı edilmeden önce durumlarının incelendiğini söyledi.

Kadın ve çocukların Tel Kaif'teki gözaltı merkezine getirilmeden önce uluslararası organizasyonların kontrolünde bulunan Musul'un 60 kilometre güneyinde bir kampta tutulduğu belirtildi.

'300'Ü TÜRKİYE VATANDAŞI'

Iraklı üst düzey bir güvenlik yetkilisinin verdiği bilgiye göre 509'u kadın, 813'ü çocuk toplam bin 322 kişi Avrupa, Asya ve Amerika'daki 13 ülkeden geliyor. Irak hükümetinden bir yetkili 300 kişinin Türkiye vatandaşlı olduğunu söyledi.

Sivil toplum kuruluşu Norveç Mülteci Konseyi‘nin (NRC) verdiği bilgiye göre Tel Kaif'te tutulan kadınların büyük bölümü Türkiye, Azerbaycan, Rusya ve Tacikistan'dan. Kuruluşun Irak sözcüsü Melanie Markham kadın ve çocukların koşullarının takip edilebilmesi için insani yardım kuruluşlarına izin verilmesini talep etti.

Adının açıklanmasını istemeyen Iraklı bir bakan AFP'ye yaptığı açıklamada, "Söz konusu kişiler Irak'a yasa dışı yollardan gelen yabancılar" dedi. Bakan söz konusu kadınların teröristlerin kontrolündeki bir bölgede ele geçirildiklerini, bu nedenle haklarında hukuki işlem yapılması gerektiğini belirtti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Freni boşalan kamyonet park halindeki araçlara çarptı

SONRAKİ HABER

Meksika'da kadınlar katledilen kızkardeşleri için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...