24 Nisan 2017 03:14

Başkanı IŞİD’den yargılanan dernek hala faaliyette!

Antep’teki Kına Gecesi Katliamı sonrası gözaltına alınan ve Bahaa Alden Najeep’ın başkanlık yaptığı dernek hâlâ faaliyette.

Paylaş

Tamer Arda Erşin
Ankara

Antep’teki Kına Gecesi Katliamı sonrası gözaltına alınan ve hakkında IŞİD üyeliğinden dava açılan Bahaa Alden Najeep’ın başkanlık yaptığı dernek, valiliğin “İnsani yardım dernekleri” kategorisinde ve hâlâ faaliyette. Najeep derneği ÖSO için kurduklarını söylemişti.

Antep’te IŞİD davasında yargılanan Bahaa Alden Najeep’in başkanlığını yaptığı Suriyeli Gençleri Eğitme ve Geliştirme Derneği’nin Antep Valiliği’nde “İnsani yardım dernekleri” statüsünde kayıtlı  olduğu ve hala faaliyetlerini sürdürdüğü ortaya çıktı.

Üstelik Najeep ifadesinde bu derneği Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) telsiz gibi malzemeleri göndermek için kurduğunu itiraf etmişti.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen, 10 Ekim Ankara katliamı ve Antep kına gecesi katliamının faillerinden Mehmet Kadir Cabael hakkında hazırlanan polis fezlekesinde, IŞİD üyeliğinden hakkında dava açılan Suriyeli Gençleri Eğitme ve Geliştirme Derneği Başkanı Bahaa Alden Najeep ifadesi yer almıştı Najeep ifadesinde Antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le, 2014 yılında Kobanê eylemleri sonrasında görüştüklerini ileri sürerek, “Suriyelilerin sorunları ve özellikle Kobanê eylemlerinde beni toplantıya çağırdı. Her iki ayda bir beni çağırırlar, toplantılara katılırım” iddiasında bulunmuştu. Fatma Şahin ise yazılı açıklama yaparak bu iddianın doğru olmadığını savunmuştu.

Najeep aynı ifadesinde “Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yöneticilerinin isteği üzerine kurdum.Derneğin amacı ABD ve diğer ülkelerden gelen yardımları Suriye’ye geçirmek. Gelen yardımlar arasında yer alan telsizleri  Suriye’ye gönderdim” dediği Suriyeli Gençleri Eğitme ve Geliştirme Derneği  Antep Valiliğinde “İnsani yardım derneği” olarak kayıtlı ve halen faaliyette.

VALİYE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI SUÇLAMASI

Valilikle ilgili ilk skandal bu değildi. İnsan kaçakçılığı suçundan tutuklanan Vali Yardımcısının şoförü M.K., ifadesinde, Valinin emirleri doğrultusunda hareket ettiğini söyleyerek,  “Vali yardımcısı vasıtasıyla gelen istekleri Valimize iletmişimdir. İzinsiz hiçbir şey yapmadım, kaçakçılıkla bir alakam yoktur, hiçbir şekilde göçmen kaçakçılığı yapmadım

Vali beyin emirleri doğrultusunda işlem yaptım, onun emirleri dışında hiçbir işe kalkışmadım” diye kendisini savunmuştu. Antep Belediye Başkanı Fatma Şahin de,  Antep'te IŞİD mahallesi olduğu söylemlerini yalanlamıştı.

Şahin, “Bu söylemler turizme zarar veriyor. Ben bu şehirde kalıyorum ve böyle bir mahalle görmedim.Gitmediğim mahalle yok. Benim şehrimde IŞİD mahallesi yoktur” demişti.

ÖNCEKİ HABER

İZENERJİ işçileri talepleriyle 1 Mayıs'a hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

Hakkaniyetsiz hayat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...