HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD ABD askerlerinin olduğu üsse saldırdı

IŞİD terör örgütü, İran sınırında bulunan, ABD ve Irak askerlerinin bulunduğu askeri üsse büyük bir saldırı gerçekleştirdi. 7 saat sürdüğü iddia edilen saldırıda IŞİD tarafından 13 araç imha edildi. Saldırıda çok sayıda askerin de hayatını kaybettiği iddia edildi. Ölen askerlerin arasında ABD'lilerin olup olmadığı konusunda net bir bilginin olmadığı da gelen bilgiler arasında.

IŞİD ABD askerlerinin olduğu üsse saldırdı

IŞİD, Irak'ın İran sınırına yakın bir bölgede büyük bir saldırı düzenledi. IŞİD'li teröristlerin, ABD ve Iraklı askerlerin bulunduğu İran sınırında bulunan Diyala şehrindeki üsse düzenlediği saldırıda çok sayıda aracın imha edildiği, çok sayıda askerin de öldürüldüğü öne sürüldü.

Al Masdar News'in IŞİD'in resmi sitesi Amaq'a dayandırdığı haberde, IŞİD'li teröristler, Karkuş askeri üssüne sızarak, savunmasız yakaladıkları Irak askerlerine ateş açtı.

Yedi saat süren çatışmadan sonra, IŞİD'liler bellerine bağladıkları bombaları infilak ettirdiler. Saldırının ardından, 13 askeri aracın imha edildiği, çok sayıda askerin yanarak can verdiği gelen bilgiler arasında.

Ölen askerler arasında ABD'li askerlerin olup olmadığı ise henüz doğrulanabilmiş değil. Karkuş askeri üssü, ABD askerlerinin Irak askerlerini eğittiği yer olması açısından büyük önem taşıyor.

Iraklı yetkililer, saldırının gerçekleştiğini doğruladı. Yetkililerden alınan bilgiye göre, 2 IŞİD'li canlı bombanın üssün dışında vurularak öldürüldü, 2'sinin ise Karkuş üssünde üzerlerindeki bombaları patlatmayı başardı.

Saldırının yaşandığı Irak'ın Diyala şehri, farklı kültürlerin yaşadığı bir kent. IŞİD, kentte herhangi bir bölgeyi kontrol etmemekle birlikte, hücre yapılanmalarına sahip.


En Çok Aranan Haberler