CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu buğday üreticisinin mağduriyetini bir kez daha Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dile getirerek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’i eleştirdi.

TBMM Genel Kurulunda yerinde söz olan Vekil Gaytancıoğlu, Bakan Çelik’e buğdayda müdahale alım fiyatının açıklanmaması üzerinden yüklenerek Bakan’ın basında da yer alan “Buğday ve arpada fiyatlarının iyi olduğuna yönelik” sözlerini eleştirdi.

Konuşmasında buğday hasadı başladığından bu yana hem borsayı, hem de biçim yapılan tarlaları ve üreticileri sürekli takip ettiğini belirten Gaytancıoğlu, halinden memnun çiftçi görmediğini söyledi. Fiyatın hızla aşağıya düşmeye devam ettiğine dikkat çeken Gaytancıoğlu, “Üretici mutsuz ve umutsuz, biçerdöver parasını veremeyecek durumda. Çiftçi bu haldeyken sayın bakan masa başında fiyatların iyi olduğunu söylüyor. Ben diyorum ki gel bir üreticiyi gezelim, borsayı gezelim. Bakalım fiyatlar iyi mi kötü mü? Üretici memnun mu? İşi başında gör, masa başında değil.” dedi.