131019098
19 Nisan 2024, Cuma

İSGARD DÖNEMİN SON EĞİTİMİNİ VERDİ

14 Haziran 2019, Cuma 06:54

     


İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Derneği (İSGARD) Mayıs ayında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol neticesinde Aliağa’daki anaokulundan lise düzeyine kadar 480 öğrenciye İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri verdi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Derneği (İSGARD) Mayıs ayında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol neticesinde Aliağa’daki anaokulundan lise düzeyine kadar 480 öğrenciye İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri verdi. Eğitim öğretim yılının son eğitimini Petrokimya İlkokulu’nda 4. Sınıf öğrencilerine İSGARD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ünal Kebeli verdi. Eğitime Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan katılım gösterdi. Eğitim öncesinde İSGARD üyeleri tarafından öğrencilere baret ve yelek giydirildi. Daha sonra İSGARD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ünal Kebeli tarafından öğrencilere iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi. Kebeli, iki ders saati süren eğitimde öğrencilere, iş sağlığı ve güvenliğinin yaşamamızdaki yeri ve bu konuda farkındalığın önemi hakkında verimli bir sunum gerçekleştirdi. Sunum sonunda öğrencilerin soruları yanıtlandı ve öğrencilere kek, meyve suyu ikramında bulundu.

“İSGARD çok önemli işlere imza attı”

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminin önemini belirten Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan “Aliağa bir sanayi kenti. Elbette bu sanayi kentinde iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri vermek elzem bir konuydu. Bu anlamda Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı beş okulumuzda eğitimler hala devam ediyor. Elbette ki ve 480 öğrenciye bu konularda eğitimler verdirttik. İSGARD bu süreçte bizimle birlikte gerçekten çok önemli işlere imza attı. Bu konuda okullarımız, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz çok büyük duyarlılık gösterdiler. Elbette ki bu süreçlerin baş faktörleri öğrencilerimiz bu eğitimlere çok önem verdiler. Eğitimimizin sonrasında çok büyük bir farkındalık meydana getirip hem kendi okullarında hem de yakın çevrelerinde ailelerinde bu eğitimin kazanımlarını gerçekleştirirler.” dedi.

“Eğitimlerimize Aliağa’daki tüm okullarımızda devam edeceğiz”

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Derneği (İSGARD) Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Baykal çocuklarımızda bir iş güvenliği kültürü oluşturulması için İlçe eğitim müdürlüğümüzle beraber bir protokol çerçevesinde tüm okullara eğitimler vermeye başladıklarını söyledi. Baykal, “İş güvenliğinin bir organizasyon olduğunu düşünerek aslında ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi itibariyle çocuklarımızda bir iş güvenliği kültürü oluşturulması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber bir protokol çerçevesinde tüm okullara eğitimler vermeye başladık. Bizler planlı eğitimlerimizi şu ana kadar beş okulda 480 öğrenciye verdik. Eğitimdeki hedefimiz onların yakın çevresindeki yaşadıkları alanlarda, okullarda, parklarda, evlerde kısacası tüm yaşadıkları alanlarda iş güvenliği ile ilgili tehlikelerle ilgili, tehlikelerin farkında olmaları, tehlikelerden kendilerinin korumaları ve yakın çevrelerinin korumaları için farkındalık eğitimleri vermekteyiz. Bu eğitimlerimizde ayrıca; yangın, sivil savunma ve çevre ile ilgili de eğitimleri dahil ederek onlarda bir farkındalık oluşturmaya çalışmaktayız. Bu eğitimlerimizi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber ortak proje olarak yapmaktayız. Eğitimlerimize Aliağa’daki tüm okullarımızda devam edeceğiz. Tüm çocuklarımıza bu eğitimi vererek onlarda iş sağlığı güvenliği kültürü oluşturmaya çalışıp onların ileriki hayatlarında daha bilinçli bireyler olmasını hedeflemekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Eğitim sonunda öğrenciler iş güvenliğinin sadece işyerlerinde değil, okullarda ve evlerde de olması gerektiğine değinmek için, anne ve babalarına güvenli çalışma ve tehlikelerden korunma ile ilgili birer mektup yazarak ailelerine götürdü.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler