1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İşçiye ‘Para Yok’ Diyen İmamoğlu Fayton Sahiplerine 90 Milyon Ödeyecek!
İşçiye ‘Para Yok’ Diyen İmamoğlu Fayton Sahiplerine 90 Milyon Ödeyecek!

İşçiye ‘Para Yok’ Diyen İmamoğlu Fayton Sahiplerine 90 Milyon Ödeyecek!

Mali yük gerekçesiyle işten çıkardığı yüzlerce İBB çalışanının aylardır yükselttikleri çağrıya kulaklarını kapatan Ekrem İmamoğlu “atları eziyetten kurtarma seferberliği” kapsamında Adalar’daki faytonlara 90 milyon TL ödeyecek!

18 Ocak 2020 Cumartesi 15:26A+A-

HAKSÖZ-HABER

Tam bir popülist siyaset çizgisi izleyen İBB Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu “atlara eziyet” gündemine de hızlı girdi ve Adalar’daki fayton ve atların kamulaştırılması için kesenin ağzını açtı. İBB Meclisinde alınan kararla Adalar Belediyesinde kayıtlı bulunan 277 adet fayton plakasının, sahiplerinden 300 bin TL karşılığına satın alınması kabul edildi. Ayrıca her bir fayton sahibinden adedi 6’ya kadar olan atlarının 4’er bin TL’den satın alınması kararlaştırıldı. Bu şekilde operasyonun bütçesinin 90 milyon TL’yi bulacağı anlaşılmakta.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, daha önce yaptığı açıklamada Adalar'da faytonların kaldırılacağını, ulaşımın elektrikli araçlarla yapılacağını söylemiş, turistik amaçlı 35 faytonun kalması önerisiyle ilgili olarak da hangi amaçla olursa olsun atların yük taşımada kullanılmasına karşı olduğunu söylemişti.

Atlara yük taşıtmamak hususunda kamuoyunda köpürtülen duyarlılık hususunda bu kadar hassas görünen aynı İmamoğlu, aylardır İBB’nin Saraçhane’deki binası önünde seslerini duyurmaya çalışan işlerinden atılmış çalışanlar hakkında ise tek kelime bile etmiyor! 1.000’den fazla çalışanın sadece önceki yönetim döneminde işe alınmış olmaları yüzünden işten çıkarılmalarının bu insanlar ve aileleri için nasıl bir zulüm olduğunu görmezden gelenlerin, tabiatında yük taşımak olan atlar için döktükleri gözyaşı gerçekten de gözlerimizi yaşartıyor!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum