Ekonomi

İşçileri sevindiren haber! Yüzde 70 zam yapıldı! En düşük maaş 5000 TL oldu

İzmir’in Buca İlçesi’nde belediyede çalışan işçilere sevindiren haber geldi. Belediye işçi maaşlarına yapılan yüzde 70 zamla birlikte en düşük işçi maaşı 5000 TL oldu.

YÜZDE 70 ZAM YAPILDI

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç işçileri sevindiren maaş zammı hakkında yaptığı açıklamada, “O gün ilk uğradığım yer temizlik işleri şantiyesiydi. Orada bir söz vermiştik. ‘Ücretteki adaletsizliği kaldıracağız, sahadaki emekçiye, parkları temizleyen, Buca’nın tüm çöpünü temizleyen, yağmur çamur kar dinlemeden bizlerin mutluluğu ve sağılığı için çalışan o emekçilerin alın terlerini yerde bırakmayacağız’ dedik. O dediğimizi de yaptık. Artık Buca Belediyesi’nde herhangi bir ücret adaletsizliği kalmadı. Bunun için verdiğimiz zam oranı bizi hiç ilgilendirmiyor. Biz bu maaşları ödeyebilecek kudrete de sahibiz.” dedi.

2019/05/13/para.jpg

ELİMİZDEN GELEN BU

İşçilerin maaşlarına yapılan yüzde 70 zam  hakkında konuşan Kılıç, “Daha fazlasını da öderiz inşallah. Gelecekte çok daha iyi toplu sözleşmeler yapacağımıza inanıyorum. Ama bugün elimizden bu geldi.” dedi.

2019/04/29/752x395-ruyada-para-gormek-ruyada-para-gormek-ne-demek-ruya-tabirleri-1539344115735.jpg

YOKSULLUK SINIRI 7 BİN LİRA

Kılıç açıklamasının devamında, “Bu ücretler ananızın ak sütü gibi helal olsun. Bu ücretlerin de halen yeterli olduğunu düşünmüyorum bu yaşam koşullarında. Yoksulluk sınırının 7 bin liraları bulduğu bir koşulda, bu ücretler de aslında halen makul değil. Ama tabii ki bizim de gelirlerimiz belli. Sizlerden artık şunu istiyorum; işinize sımsıkı sarılın, parklarımız, sokaklarımız pırıl pırıl olsun. Bizler de bu halkın karşısına alnımız ak çıkalım.” dedi.

Bir Yorum

  1. İşçilere %70 memurlara%4 zam Allaha reva mi memurun maaşlarına neden bu reva gerçekleri yok sayılmamalı ayrımcılıktır memura hep hainlik yapıyorlar