• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşçiler eylemde, Kılıçdaroğlu şov peşinde!

Yeniakit Publisher
2020-01-17 17:14:00 - 2020-01-17 17:16:51

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yine bol keseden sallayarak CHP'li belediyelerde asgari ücretin 2 bin 500 TL olacağını ileri sürdü. Oysa 31 Mart seçimlerinin ardından CHP'li belediyelerde bırakın asgari ücretin 2500 lira olmasını binlerce işçi işinden oldu, yüzlerce işçi ise maaşını alamadığı gerekçesiyle eylem yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi Toplantısı'nın açılışında açıklamalarda bulundu. Asgari ücret üzerinden gündem olaya çalışan Kılıçdaroğlu, "CHP'li belediyelerde asgari ücret 2500 lira olacak" dedi. Oysa 31 Mart seçimlerinin ardından CHP'li belediyelerde bırakın asgari ücretin 2500 lira olmasını binlerce işçi işinden oldu, yüzlerce işçi ise maaşını alamadığı gerekçesiyle eylem yaptı.

CHP'li belediyelerde işçiler maaş alamıyor

Kılıçdaroğlu asgari ücret üzerinden şov yapmaya çalışırken, CHP'li birçok belediye ise çalışanına ödeyemediği maaşlarla gündeme geliyor. 2019 yılı Temmuz ayında yaklaşık 800 işçi CHP'li Maltepe Belediyesi'nden alamadıkları zam nedeniyle uzun süre eylem yapmıştı. 2018 yılı Ekim ayında da CHP'li Şişli Belediyesi'nde de çalışanlar maaşlarını alamadıkları için günlerce eylem yapmış ve hakkını aramıştı. CHP'li Zeydan Karalar'ın yönettiği Adana'da da durum diğer belediyelerden farksız. Göreve geldiği gibi işçi kıyımı yapan ve işçilerin maaşlarını uzun süre ödeyemeyen Karalar'ın paraları festivallere yatırdığı ortaya çıkmıştı.

Son olarak da CHP'li Bakırköy Belediyesi'nin önünde onlarca işçi maaşını alamadığı gerekçesiyle eylem yaptı.

İşçi kıyımı da sürüyor

Seçimden önce "Hiçbir işçiyi çıkarmayacağız" diyen CHP'li yönetimler, 31 Mart'ın ardından göreve gelir gelmez binlerce çalışanı kapının önüne koydu. Son 9 ayda CHP'li belediyelerde işten çıkarılan işçi sayısı 13 bini geçti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Eğitimci

Bu adam milleti kandırıyor evli 2 çocuklu bir kişinin aldığı asgari ücret 2 500 tl. yi geçiyor zaten. Kimi kandırıyorsun kılıçdaroğlu sen nerede yaşıyorsun kılıçdaroğlu bırak bu cambazlıkları kılıçdaroğlu zavallı kılıçdaroğlu

Yiğido

Adamların yaptığı iş bu at ama tutan çok hani 600 lira her ayleye verecekti hadi versene kimin parasını kime veriyorsun kemal chpnin en iyi yaptığı iş yalan dolan talan yüzsüzlük namus sözü artık herşeyi anlatıyor namusu üzerine söz veripte yapmayandan adamdan ne olur eskiyi özlemişler hep şunu veririm bun veririm ulan 2020 bunlar kadar yalanı savunan kim var tabi karşılığı varki atıyor sarılan sarılana bu yalanlara milleti aptal yerine koyuyorlar ama anlayana ekrem aynısını söyledi hani ulan kime neyi vermiş bu kadarda yalana inanacak kadar aptal olmanın ne anlamı var r
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23