“İŞÇİLER BİRLİK OLDUKLARINDA GÜÇLÜDÜR!”

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle basın açıklaması gerçekleştiren Güvenlik-İş Sendikası Edirne İl Temsilcisi Olcay Yalova, tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak, “1 Mayıs sadece bir kutlama değil, işçinin haklı mücadelesini dile getirdiği gündür. Unutmayalım ki işçiler birlik olduklarında güçlüdür.” ifadelerini kullandı.

“İŞÇİLER BİRLİK OLDUKLARINDA GÜÇLÜDÜR!”

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle basın açıklaması gerçekleştiren Güvenlik-İş Sendikası Edirne İl Temsilcisi Olcay Yalova, tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak, “1 Mayıs sadece bir kutlama değil, işçinin haklı mücadelesini dile getirdiği gündür. Unutmayalım ki işçiler birlik olduklarında güçlüdür.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Mayıs 2020 Cumartesi 07:02
“İŞÇİLER BİRLİK OLDUKLARINDA GÜÇLÜDÜR!”

Güvenlik-İş Sendikası Edirne İl Temsilcisi Olcay Yalova 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“1 MAYIS SESİNİ DUYURMA GÜNÜDÜR”

 “1 Mayıs demokrasinin, özgürlüğün, emeğin, mücadelenin ve güvenle yaşanabilecek bir geleceğin adıdır. İşçi Bayramı olan 1 Mayısları, coşkuyla kutlayacağımız günler de gelecektir. Dünyanın tamamına hakim olmuş, ülkemizde de yayılan ve pandemiye dönen koronavirüsün (Covid-19) günlük yaşamın birçok alanında olumsuz etkiye yol açtığı ve sağlık nedenleriyle ciddi tedbirler uygulandığı bilinmektedir. Ülkemizde ve Dünya’da kutlanan ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün böyle bir salgın döneminde meydanlarda kutlanması maalesef mümkün olmamıştır. Bu salgın döneminde özellikle sağlık birimlerinde çalışan sağlık çalışanları başta olmak üzere tüm emekçiler zor şartlar altında da olsa ülkeleri ve milletleri için yaşamın devam edebilmesi adına çalışmalarını sürdürmektedir. Her zaman görevinin, işinin başında olan emekçi kardeşlerimiz için bilinmelidir ki; 1 Mayıs yalnızca işçinin ve emekçinin değil, tüm dünyanın bayramıdır. Çünkü işçiler sadece kendileri için değil, bizler için alın teri dökmekte; bizlerin sağlığı, güvenliği, aşı, bir lokması için çalışmaktadır. Kendilerine olduğu kadar bizleri de dolaylı yoldan etkileyen ve hakkını vererek gerçekleştirdikleri mesainin karşılığını dahi alamayan işçi kardeşlerimiz için 1 Mayıs sesini duyurma günüdür.”

“DAYANIŞMANIN VE MÜCADELENİN BİR PARÇASI OLMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”

“1 Mayıs sadece bir kutlama değil, işçinin haklı mücadelesini dile getirdiği gündür. Taşeron işçiliğin son bulması, ayrımsız kadro talepleri, güvenceli ve sendikalı bir istihdamın, işsizliğin, düşük ücretler için seslerinin duyurulduğu gündür. 1 Mayıs, ‘İnsan onuruna yakışır bir iş’ için meydanlarda toplanıp, çağdaş ve eşit çalışma ortamı taleplerinin dile getirildiği gündür. Unutmayalım ki İşçiler tek kaldıklarında değil, birlik olduklarında güçlüdür. Güvenlik-İş Sendikası olarak, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün pandemi dönemine denk gelmesi ve bu sebeple alanlarda olamayacağımız için bir tarafımız buruktur. Ancak emeğin ve dayanışmanın anlaşılması, tek bir ses, tek bir vücut olmak için böylesi zor bir dönemde emekçilerin göstermiş olduğu özveri ile işlerinin başlarında olmasından dolayı da gururluyuz. Bu 1 Mayıs’ta; Bu salgın günlerinde ‘Emek en yüce değerdir’ sloganımızla, kendi nefeslerinden vazgeçerek canları pahasına insanlığa nefes olan sağlık emekçilerinin ve bugünleri güvenli kılan meslektaşlarımız, üyelerimiz ‘Güvenlik Emekçilerinin’ ve tüm emekçilerin; emeklerinin değerini görünür kılmak ve insanca yaşamak için birlik olmak, dayanışmanın ve mücadelenin bir parçası olmak da hepimizin görevi!”

“EN KUTSAL KAZANÇ, ALIN TERİ İLE KAZANILAN HELAL KAZANÇTIR”

“Bu yılda her yıl söylediğimiz gibi; Dünya’nın en büyük Sendikal hareketlerinden birisi olan Türk-İş Konfederasyonumuzun öncülüğünde, Güvenlik-İş Sendikası olarak; Kıdem tazminatıma dokunma diyoruz. Taşeron işçiliğe hayır diyoruz. İş cinayetlerinin olmadığı, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin arttırıldığı, sendikal örgütlenme önündeki ellerin kaldırıldığı, eşit işe eşit ücret adaletinin sağlandığı, 696 KHK’lı işçilerin YHK anlayışından kurtulduğu, toplu İş sözleşmelerinde YHK’nın 4+4 çerçevesinin son bulduğu, kamuda sen kadrolusun, sen değilsin ayrımına bir an önce son verildiği, gelir dağılımından bütün çalışanların eşit ve hakça faydalanacağı, KİT’lerde kadro bekleyen başta özel güvenlik görevlisi kardeşlerimiz olmak üzere tüm çalışanların kadro sorunlarının çözüldüğü barış, huzur ve güven içerisinde bir ülke diliyoruz. En kutsal kazanç, alın teri ile kazanılan helal kazançtır. 1 Mayıs’ta bu helal kazanç üzerine kurulmuş en önemli gündür. Güvenlik-İş Sendikası olarak, tüm emekçilerin, teşkilatımızın ve özel güvenlik görevlilerinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyoruz. Bu sıkıntılı ve zor günler geride kaldığında, binlerce emekçi kardeşimizle tekrar alanlarda 1 Mayısı en coşkulu şekilde kutlayacağız. Konfederasyonumuz Türk-İş’in bu zorlu süreçte yaptığı anlamlı çağrı ile Sendikalar, emek örgütleri, aralarındaki ayrılıklardan kurtulup bir araya gelmek zorundadır. Önümüzdeki yıl hep birlikte 1 Mayıs’ı alanlarda kutlamalı, işçinin taleplerini bir ağızdan seslendirmeliyiz. Emeğin hak ve çıkarlarını birlikte koruyup geliştirmeliyiz.”

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.