Afşin Belediyesince başlatılan "İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz" projesi kapsamında açılan İşaret Dili Eğitim Kursunu tamamlayan 18 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. 

Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi ile İlçe Halk Eğitimi Müdürlüğü işbirliğinde açılan İşaret Dili Kursunda,  işitme engellilerle daha iyi iletişim kurabilmek için kamu personellerine yönelik işaret dili eğitimi verildi.

Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, 120 saatlik işaret dili eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. Törende konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, belediye olarak başlattıkları 'İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz' projesinin ortaya güzel sonuçlar çıkarttığını söyledi.

Kursa katılan kursiyerlerin büyük bir bölümünün kamu personeli olduğunu belirten Başkan Güven, şunları kaydetti:

"İşitme ve konuşma engelli kişilerin büyük bir çoğunluğu iletişimlerini işaret dili kullanarak aşıyor. Engelli vatandaşlarımız, işaret dili bilmeyen engelsiz insanlarla iletişim kurmada sıkıntı yaşıyorlar. Sosyal Belediyecilik alanında birçok önemli projeye imza atan belediyemiz bu soruna bir çözüm bulmak amacıyla 'İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz' projesini başlattık ve şuanda ikinci kursumuzu bitirdik. Kursumuza katılan kişilerin çoğunluğunu kamu personeli ve engeli olmayan insanlarımız oluşturuyor ve işaret diliyle, işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımızla iletişim kuracak seviyeye geldiler." diye konuştu.

Başkan Güven, belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği ile Afşin'de okuma ve yazma bilen engelli vatandaşlara kurs açarak sertifika vermek istediklerini kaydetti.

Engelsiz insanların işaret dilini öğrenmesiyle, işitme ve konuşma engelli vatandaşların daha çok sosyalleşeceğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, " Engelli kardeşlerimizin eğitimi noktasında biz üzerimize düşen görevi yapacağız. Okuma ve yazma bilen engelli kardeşlerimize okuryazar belgesi vermek için kurs düzenleyeceğiz ve toplumda daha çok hizmet almasını sağlayacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından 120 saatlik kurs programını tamamlayan 18 kursiyer, sertifikalarını aldı.

 

Editör: Haber Merkezi