Kamu Personelleri

İş ve Meslek Danışmanları (İMD) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Atama Müjdesi Bekliyor

İş ve Meslek Danışmanları kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde atanmayı bekliyor. İş ve Meslek Danışmanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve kurmaylara seslerini duyurmak ve atanmak istiyorlar. Bugünkü yazımızda İMD’lerin taleplerini gündeme getiriyoruz.

İş ve Meslek Danışmanları yıllardır atanmayı beklediklerini ancak kendilerini ilgilendiren hiç bir düzenlemenin yapılmadığını ifade ediyorlar. İMD’ler sitemize geri bildirim yoluyla bir yazı gönderdiler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a atama taleplerine ilişkin bir yazı gönderdiler. Takipçilerimizden aldığımız yazıyı paylaşıyoruz.

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARINDAN ATAMA TALEPLERİ

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan,

Başbakanımız sayın Binali Yıldırım,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nezdinde sayın Bakanımız Julide Sarıeroğlu,

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürümüz sayın Cafer Uzunkaya,

Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcımız sayın Bekir Aktürk,

Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcımız sayın Kadri Kabak,

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanı Daire Başkanımız sayın Sinan Temür,

2012 yılının Nisan ayında ilk defa dönemin Başbakanı olarak sorumluluk üstlenen ve şuan Cumhurbaşkanımız olan sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu ilk atama ile hayata geçen, ardından yapılan üç atama ile birlikte toplamda günümüzde 3.500’lü sayılara ulaşarak İŞKUR bünyesinde faaliyetine devam eden  İş ve Meslek Danışmanlığı, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda işsizlik alanında ortaya konulan hedef olan %5’li rakamları görmemiz adına öncü mücadeleyi üstlenmiş neferlerdir.

Ataması yapılan İş ve Meslek Danışmanları özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürerek atama sonrası dönemde işsizlik rakamlarının %8,8’li seviyelere düşmesinde sahada aktif rol almışlardır. Ve bu sonuç ilerleyen dönemler içinde bir umut ışığı olmuştur.

ATAMA BEKLEYEN İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARINDAN ORDU OLUŞTU

Bununla birlikte 2013 Nisan’ından itibaren 2018 Ocak ayına kadar geçen zaman süresi içerisinde ise 60’dan fazla İş ve Meslek Danışmanlığı sınavı yapılmış ve hala da günümüzde yapılmaya devam etmektedir. Bu yapılan sınavlar neticesinde ise sayıları 13 bin dolayında atama bekleyen bir başka deyişle işsiz İş ve Meslek Danışmanı olan üniversite mezunu bir ordu oluşmuştur.

Bu işsiz İş ve Meslek Danışmanları, 2013 yılından bugüne kadar hükümetimizin ve devletimizin yetkili organlarına ulaşmak durumları hakkında bilgi aktarıp, sorunun çözümü adına yetkili mercileri bilgi sahibi yapmak adına tüm Türkiye’de gayretler sarf etmiş bir takım görüşmeler gerçekleştirmiş ama netice alamamış ve atamaları yapılmamıştır.

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARININ DİKKAT ÇEKTİĞİ NOKTALAR

Ataması yapılmayan işsiz İş ve Meslek Danışmanları olarak bir kez daha devletimizin ve hükümetimizin bu sorunu çözeceğine inandığımız makamlarına sesimizi duyurmak adına bazı noktalara dikkat çekmek istiyoruz.

1- 2017 yılı içerisinde başlatılan ‘’Çalışma Hayatından Milli İstihdam Seferberliği’’ kampanyada istenilen sonuçlar elde edilmiştir. Ve 2018 yılı içerisinde de devamına karar verilmiştir. Buradan da anlaşılacağı üzere bu kampanyanın yine en etkili öncü birlikleri İş ve Meslek Danışmanları olacaktır. 

2- İş ve Meslek Danışmanı sayısı İŞKUR’un yeni yeni hizmet noktaları ve şubeler açması ve TOBB, Belediyeler, Üniversiteler gibi kurumlarla ikili işbirliği protokolleri imzalaması nedeni ile yetersiz kalmakta ve yeni bir İş ve Meslek Danışmanı atamasının KPSS puanları ile yapılmasını mecbur kılmaktadır. Ama KPSS puanları ile işsiz bir şekilde dışarıda atama bekleyen binlerce İş ve Meslek Danışmanı iş beklerken kurum içerisinden bir İş ve Meslek Danışmanı ataması yapılmış olması geleceğe dair tüm ümitleri ve beklentileri darmadağın edip atama bekleyen danışmanları üzüntüye boğmuştur. İŞKUR, yeni bir İş ve Meslek Danışmanı ataması yapmayı uygun görecek ise bunu kurum içerisinden değil kurum dışarısında atama bekleyen danışmanlardan yapmalıdır.

3- İş ve Meslek Danışmanlığı sınavlarının geçerlilik süresi 5 yıl olmakla birlikte 2018 yılı Haziran ayı geldiğinde 5 yıldır atama bekleyen ama atamaları yapılmayan 5 binden fazla İş ve Meslek Danışmanı bir kez daha mağdur olacak ve sertifikalarının kullanım süresi son bulacaktır. Bu da şuan için en önemli konudur ve sorundur.

4- Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından akredite izni verilmekle görevlendirilmiş kurumların denetimleri neticesinde sınav yapma izni alan kurumlar gelişi güzel neredeyse her ay İş ve Meslek Danışmanı sınavı açmakta ve mağduriyet kitlesinin sayısının artmasına neden olmaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR Genel Müdürlüğü ile uzun vadeli plan ve programla birlikte bir çalışma yapıp mevcut durumlarının da göz önüne alınması ile ihtiyaç dahilinde bu sınavların yapılması daha yararlı olmakla birlikte hem umut dağıtılmamış hem de maddi manevi olarak adaylar zarara uğratılmamış olacaklardır.

Sözün özü 5 yılda 60’dan fazla İş ve Meslek Danışmanı sınavı yapıldı. Hala da yapılmaya devam ediyor. Buna karşılık İş ve Meslek Danışmanlığı unvanında ihtiyaç olmasına rağmen tek bir atama dahi yapılmadığı gibi kurum içerisinden 300 civarında memur İş ve Meslek Danışmanı kadrosuna geçirildi. Ve atama bekleyen danışmanlar yine hayallerini ertelemeye devam etti.

5 YILLIK BEKLEYİŞİN ARDINDAN MÜJDE İSTENİYOR

Son sözümüz olarak ataması yapılmayan, bir başka ifade ile işsiz İş ve Meslek Danışmanları olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin  Cumhurbaşkanı ve İş ve Meslek Danışmanlığı projesinin mimarı sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan ataması yapılmayan İş ve Meslek Danışmanları konusuna duyarlılık ile yaklaşacağını ümit etmekle birlikte mağduriyetlerin giderileceğine olan inancımızı korumakla birlikte 5 yıllık bekleyişin ardından bir müjdeyi hakkettiğimizi düşünüyor saygılar sunuyoruz.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

(Haberin İzinsiz Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

Bir Yorum

  1. hayır anlam veremediğimiz olay şudur kardeşim atama yapmayacaksanız bu sınavları neden hala yaptırıyorsunuz mesela bugün sakarya da yine iş ve meslek danışmanlığı sınavı yapıldı yazıktır günahtır insanlara emeklerine paralarına. hiç mi bu insanların ahlarının yakanızı tutacağını düşünmezsiniz bu kadar mı duyarsız olup bu yakarışa kulak tıkarsınız ne diyeyim ki hepinizi Allaha havale ediyorum inşAllah sayın cumhurbaşkanımız bu feryada kulak tıkamaz ve talimatı ile çözer

  2. Teşekkürler kamu personeli, başından beri sesimiz oldunuz. Yetkililer inşaAllah artık bu haksızlığın önüne geçer…

  3. Neden Kurum içi İMD alınmalı:
    1. Yıllardır emek veren personel her türlü mağdur edilmiştir. Bir
    nebze olsun İMD alımı yapılarak bu mağduriyet giderilmesidir.
    2.İŞKUR binalarında yeterli mekan yok, yeterli araç sıkıntısı var vb.
    3.Şuan yapılan alım, doğru değildir. Sınav yapan kuruluşlar tarafından doğru sınav yapılmamaktadır. Daha Kendi ifade edemeyen yüzlerce İMD bulunmaktadır.
    4. İMD lerin branslasmasi gerekmektedir.
    5. Her bölüm mezunu, İMD olmamalıdır.
    6. Üniversitelerde İMD bölümü açılmalı, buradan mezun olan adaylar arasından alım yapılmalıdır.

  4. Artık bizimde yüzümüz gülsün istiyoruz. Sayın Reis-i cumhurumuzun sesimizi duymasını, hakettiğimiz kurum dışı imd atamasının bir an evvel yapılmasını rica ediyoruz.

  5. İşsiz İMD olarak asgari ücret almaya razıyım yeter ki atamam olsun. Maaşın geri kalan kısmı da mağdur olan mevcut İŞLİ İMD’lere verilsin. Böylece kurum içindeki gereksiz maaş kavgasıda son bulmuş olur.

  6. 15000 işsiz imdlinin sesini 5 yıldır duyan olmadı

  7. 15 bin i̇şsi̇z i̇ş ve meslek danişmanlari 5 yildir bekliyor.

  8. Kurum dışı imd alımı işkur a yeni bir heyecan katacaktır. Umarım tez zamanda yapılır yeni çalışma arkadaşlarımız biran önce aramıza katılır.

  9. Bence belgeli iş ve meslek danışmanlarının yeterince sesi çıkmıyor sosyal medyada daha aktif şekilde sesimizi duyurmamiz gerekir yazık belgelere verilen paralara niye insanları kandırıyorlar o sınava gitmek te emek istiyor para istiyor